طرز تهیه خورش ماست با 15 نکته طلایی در طبخ آن

به گزارش وبلاگ بینام، اگر عاشق چشیدن طعم های هیجان انگیز و نو هستید، حتما طرز تهیه خورش ماست را امتحان کنید. این غذا از گذشته های دور، نوعی غذای مجلل درباری در شهر اصفهان بوده است. اما امروزه، بیشتر به عنوان نوعی دسر سرد شناخته می گردد. خورش ماست، بافتی کشسانی و ظاهری بسیار اشتها آور دارد. رنگ زرد این دسر، در کنار سبزی خلال پسته و سرخی زرشک، هر بیننده ای را به وجد می آورد.

طرز تهیه خورش ماست با 15 نکته طلایی در طبخ آن

بنابراین، اگر شما هم کنجکاو شده ­اید که بدانید این خورش خوشمزه چطور درست می گردد و چه ریزه کاری هایی دارد، با ما همراه باشید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی خورش ماست را با هم می بینیم:

خورش ماست

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت غذابیشتر از 3 ساعت
زمان استراحت غذاحداقل 12 ساعت
مقدار سختیمیانه

طرز تهیه خورش ماست

یک خورش ماست اصیل اصفهانی، خورشتی است که حالتی شبیه به حلیم داشته باشد. به عبارت دیگر، ضروری است گوشت های کوبیده شده در ترکیب با ماست و بقیه مواد، حالتی یکدست و کشدار پیدا نمایند و تکه های گوشت، زیر دندان احساس نگردد. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه خورش ماست با گوشت گردن آمده است:

مواد لازم برای تهیه خورشت ماست

برای تهیه این خورش اصفهانی خوشمزه، مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازممقدار مورد احتیاج
گوشت گردن گوسفند (بدون استخوان)250 گرم
پیاز میانه1 عدد
ماست پرچرب3 پیمانه
شکرنصف پیمانه
گلاب1 قاشق سوپخوری
زعفران دم نموده1 قاشق سوپخوری
مغز گردو1 قاشق غذاخوری
خلال بادام1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم
خلال پسته و زرشکمقداری برای تزئین

مراحل تهیه خورش ماست خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه خورش ماست اصفهان شامل مراحل زیر است:

  • مرحله اول: ابتدا پیاز را شسته و پوست بگیرید. سپس، آن را از وسط نصف نموده و همراه با گوشت گردن، زردچوبه و مقداری آب، داخل قابلمه ای مناسب بریزید.

نکته: دقت کنید که آب باید به مقدار ای باشد که روی گوشت را بگیرد.

  • مرحله دوم: قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید. هنگامی که آب جوشید، حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید گوشت به همین حال، حدود 3 ساعت کاملا بپزد و مغزپخت گردد.
  • مرحله سوم: پس از پختن گوشت، آن را از قابلمه خارج نموده و استخوان های گوشت را جدا کنید. سپس گوشت را به صورت ریش ریش درآورید.
  • مرحله چهارم: گوشت ریش ریش شده و بدون استخوان را داخل قابلمه ای مناسب (ترجیحا مسی) بریزید و آنقدر بکوبید تا رنگش مایل به سفید و کش دار گردد.
  • مرحله پنجم: در ادامه، ماست پرچرب را همراه با شکر، داخل قابلمه ­ای دیگر بریزید و دو ماده را خوب با هم مخلوط کنید.
  • مرحله ششم: سپس، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مدام هم بزنید تا ماست بجوشد و حباب بزند.
  • مرحله هفتم: هنگامی که ماست به این حالت رسید، گوشت کوبیده شده را به قابلمه اضافه نموده و به هم زدن ادامه دهید تا مواد یکدست شوند.
  • مرحله هشتم: حالا مغز گردو، خلال بادام، زعفران دم نموده و گلاب را هم به خورش ماست اضافه نموده و مقداری هم نمک بریزید.
  • مرحله نهم: چند دقیقه دیگر، به هم زدن مواد ادامه دهید تا ترکیب مواد خورش، یکدست گردد. حالا قابلمه را از روی حرارت بردارید و خورش را در ظرف مورد نظرتان بکشید.
  • مرحله دهم: روی خورش را با کمی زرشک و خلال پسته تزئین نموده و به مدت حداقل 12 ساعت، داخل یخچال قرار دهید. پس از این مدت می توانید خورش را در کنار سایر مخلفات دلخواه، سرو کنید.

اگر احساس می کنید خواندن این مراحل کافی نیست و هنوز برای درست کردن این خورشت اصیل آمادگی ندارید، می توانید طرز تهیه خورش ماست اصفهان تصویری را هم ببینید تا به تمام سوالات شما پاسخ داده گردد.

طرز تهیه خورش ماست اصفهانی با مرغ

معمولا در تهیه خورش ماست، از گوشت گردن گوسفند استفاده می نمایند. زیرا این گوشت تردتر است و به خوبی حالت کشسانی این خورش را تأمین می نماید. اما اگر بخواهید، می توانید در دستور پخت خورش ماست، به جای گوشت گردن، از مرغ هم بهره ببرید. طرز تهیه خورش ماست با مرغ، فرقی با مراحل بالا ندارد. البته، زمان پخت کوتاه تری دارد. بعلاوه، در این دستور، به 400 گرم گوشت مرغ احتیاج دارید.

فوت و فن خورش ماست

توجه به این نکات در زمان درست کردن خورش ماست، حاصل کار شما را بهتر می نماید:

  • هر چقدر گوشت را بیشتر بکوبید، بافت خورش، بافت کشدارتری خواهد بود و خورشت، خوشمزه تر می گردد.
  • در صورت تمایل می توانید یکی دو قاشق زرشک سرخ شده هم داخل خورش ماست بریزید.
  • دقت کنید که حتما از ماست پرچرب بهره ببرید، زیرا ماست کم چرب، خورش ماست را آبکی می نماید.
  • برای اینکه بافت ماست در خورش حفظ گردد، حتما در تمام مراحل پخت، آن را در یک جهت هم بزنید.
  • حتما از گوشت بدون چربی بهره ببرید، زیرا ماست پرچرب و گردو، چربی این غذا را تأمین می نمایند.
  • هنگام پخت گوشت، چربی های جمع شده روی آب را جدا کنید.
  • اگر می خواهید بافت خورش شما قوام بیشتری داشته باشد، می توانید هنگام پخت ماست و گوشت، کمی آرد ذرت داخل قابلمه بریزید.
  • حتما ماست را پیش از حرارت دادن، خوب هم بزنید.
  • به جای شکر می توانید از پودر قند بهره ببرید.
  • جعفری و فلفل دلمه ای ریز شده هم از موادی هستند که در صورت تمایل می توانید به خورش تان اضافه کنید.
  • اگر می خواهید خورش ماست شما، عطر و بوی قوی تری داشته باشد، می تواند در کنار سایر ادویه ها، از مقداری پودر هل و دارچین هم بهره ببرید.
  • طرز تهیه خورش ماست بدون خلال هم امکان پذیر است.
  • دقت کنید ظرف هایی که جنس روی دارند، برای کوبیدن گوشت مناسب نیستند و رنگ غذا را تیره خواهند کرد.
  • در برخی رسپی های این خورش، هنگام ترکیب ماست و شکر، مقداری زرده تخم مرغ هم اضافه می نمایند. زرده تخم مرغ به کشدارتر شدن این خورش یاری می نماید و طعم بهتری به آن می دهد.
  • در صورت استفاده از زرده تخم مرغ، به ازای 250 گرم گوشت، 2 عدد زرده تخم مرغ، کافیست.

خورش ماست، خورشی جالب اما خوشمزه

نحوه تهیه خورش ماست را با هم دیدیم و حالا شما می توانید به راحتی آن را در منزل تهیه کنید. فقط کافیست به نکات و فوت و فن های آن توجه داشته باشید تا خورش شما مشابه خورش ماست اصیل اصفهان گردد. این خورشت طعم بسیار خوبی داشته و شما می توانید آن را در کنار دیگر انواع غذا برای مهمانی هایتان هم تدارک ببینید. البته، اگر احساس می کنید برای مهمانی ها فرصت تهیه انواع خورشت یا غذاها را ندارید، می توانید از وبلاگ بینام یاری بگیرید. به این منظور، بخشی از غذاها را خودتان تهیه نموده و تهیه بخش دیگری از غذاها که سخت است را به سفارش آنلاین غذا بسپارید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه خورش ماست با 15 نکته طلایی در طبخ آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش ماست با 15 نکته طلایی در طبخ آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید