طرز تهیه شیرینی کشمشی در فر یا بدون فر
به گزارش وبلاگ بینام، شیرینی کشمشی با بافت خاص، عطر وانیل و کشمش های خوش طعم، بسیار وسوسه انگیز است. این شیرینی با توجه به شکل ظاهری خود، مناسب مجالس و مهمانی ها نیست، با این حال اغلب افراد هوادار این شیرینی خوشمزه هستند. در طرز تهیه شیرینی کشمشی ، ابتدا کره و پودر قند را مخلوط کنید و عصاره وانیل را بیفزایید. سپس تخم مرغ را اضافه نموده و هم بزنید. مخلوط آرد و نمک را آرام آرام اضافه کنید تا خمیری یک دست ایجاد گردد. در نهایت کشمش را داخل خمیر ریخته و هم بزنید. از خمیر توپک های هم مقدار درست نموده و روی سینی فر بچینید. حالا شیرینی ها را به مدت 10 تا 12 دقیقه داخل فر قرار دهید.

اگر دوست دارید با چند مدل طرز تهیه شیرینی کشمشی خانگی آشنا شوید، با ما در مجله وبلاگ بینام همراه باشید.
شیرینی کشمشی | |
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت | 245 دقیقه |
میزان سختی | میانه |
طرز تهیه شیرینی کشمشی قنادی
شیرینی کشمشی به روش های مختلف در فر و بدون فر، با طعم های وانیلی و زعفرانی و به صورت ترد و نرم تهیه می گردد. جالب است بدانید که طرز تهیه شیرینی کشمشی ساده بسیار ابتدایی است و می توانید این شیرینی را به راحتی در منزل و با استفاده از وسایل در دسترس، تهیه کنید.
مسلماً اگر فر در دسترس داشته باشید، راحت ترین راه برای تهیه شیرینی کشمشی بازاری، استفاده از فر است. پس مواد اولیه لازم را تهیه نموده و فر را روشن کنید تا گرم گردد. جالب است بدانید که طرز تهیه شیرینی نارگیلی شباهت های زیادی به شیرینی کشمشی دارد و اگر این شیرینی را به خوبی تهیه کنید، در تهیه شیرینی نارگیلی با مشکل روبرو نمی شوید.
مواد لازم شیرینی کشمشی در فر
در طرز تهیه شیرینی کشمشی بازاری به مواد زیر احتیاج دارید. در اینجا مواد لازم برای 6 نفر قید شده و شما در طرز تهیه شیرینی کشمشی دونفره به یک سوم مواد احتیاج خواهید داشت. اگر قصد طرز تهیه شیرینی کشمشی برای 10 نفر را دارید، میزان مواد اولیه را به نسبت تغییر دهید.
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
آرد | 125 گرم |
کره (هم دمای محیط) | 170 گرم |
پودر قند | 200 گرم |
تخم مرغ (هم دمای محیط) | 3 عدد |
کشمش | 180 گرم |
عصاره وانیل | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | میزان بسیار کم |
دستور پخت شیرینی کشمشی در فر
طرزتهیه شیرینی کشمشی خوشمزه در فر به شکل زیر است:
- مرحله اول: فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد.
- مرحله دوم: آرد را داخل یک کاسه بریزید و به میزان یک نوک انگشت نمک به آن اضافه کنید.
- مرحله سوم: در کاسه ای دیگر کره خمیری شکل را همراه با پودر قند به مدت 5 دقیقه با یکدیگر مخلوط کنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که کره به رنگ کرمی در بیاید و اندکی پف کند. سپس عصاره وانیل را به مواد بیفزایید و هم بزنید.
- مرحله چهارم: تخم مرغ ها را به صورت دانه دانه به مخلوط اضافه نموده و پس از افزودن هم کدام، ترکیب را به خوبی هم بزنید.
- مرحله پنجم: در این مرحله باید آرد را کم کم اضافه کنید و تا جایی به هم زدن ادامه دهید که خمیری یک دست ایجاد گردد.
- مرحله ششم: کشمش ها را داخل خمیر بریزید و آن ها را به یاری یک قاشق به آرامی با خمیر ترکیب کنید. دقت داشته باشید که کشمش ها در همه جای خمیر پخش شوند.
- مرحله هفتم: در این مرحله از طرز تهیه شیرینی کشمشی سینی فر را با یک کاغذ روغنی بپوشانید. با استفاده از یک قاشق، توپک های هم میزان از مواد درست کنید و به صورت منظم و با فاصله درون سینی بچینید. در هر سینی حدود 12 توپک جا می گیرد و با این میزان خمیر، شما سه سینی شیرینی کشمشی خواهید داشت. (برای راحتی کار می توانید از اسکوپ بستنی یا قیف هم بهره ببرید.)
- مرحله هشتم: سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید؛ حدود 10 تا 12 دقیقه طول می کشد تا شیرینی ها بپزند و لبه آن ها طلایی و قهوه ای گردد.
- مرحله نهم: در این مرحله می توانید سینی را از فر بیرون بیاورید تا بعد از گذشت چند دقیقه، شیرینی ها خنک شوند. با استفاده از توری، شیرینی ها بهتر خنک خواهند شد، پس آن ها را از روی سینی بردارید و روی توری بگذارید.
- مرحله دهم: سینی بعدی شیرینی ها را آماده کنید و در فر قرار دهید تا مابقی شیرینی های کشمشی نیز پخته شوند.
طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون کره
ممکن است در یک بعد از ظهر دلپذیر، هوس شیرینی کشمشی نموده باشید، ولی از مواد اولیه آن، کره در دسترس شما نباشد. در این صورت خبر خوب این است که مسئله ای نیست! بدون کره هم می توانید این شیرینی را به صورت خیلی خوشمزه درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی بدون کره
مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی بدون کره شامل موارد زیر است:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
آرد | 210 گرم |
روغن مایع | 150 گرم |
پودر قند | 170 گرم |
کشمش | 90 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
وانیل | به میزان لازم |
دستور پخت شیرینی کشمشی بدون کره
اگر می خواهید شیرینی کشمشی بسیار خوشمزه را بدون کره و باکیفیت زیاد تهیه کنید، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- مرحله اول: ابتدا روغن و پودر قند را در کاسه ای ریخته و با یاری همزن به خوبی ترکیب کنید.
- مرحله دوم: تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه نموده و هم بزنید؛ این مواد باید به خوبی ترکیب شده و پف نمایند.
- مرحله سوم: وانیل را بیفزایید و سپس آرد و کشمش را کم کم داخل مخلوط بریزید. مواد را در حدی هم بزنید که کاملاً یک دست شوند.
- مرحله چهارم: توپک های کوچک از مواد درست کنید و با رعایت فاصله داخل سینی فر بچینید. دمای فر باید 180 درجه سانتی گراد باشد و سینی به مدت 10 دقیقه داخل فر قرار گیرد. دقت کنید که شیرینی باید طلایی رنگ گردد.
طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر
اگر در آشپزخانه منزل خود، فر ندارید؛ جای هیچ نگرانی نیست. شما می توانید طرز تهیه شیرینی کشمشی با شکر بدون فر را هم درست کنید. می پرسید چطور؟
- مرحله اول: برای تهیه شیرینی کشمشی در ماهیتابه، یک شعله پخش کن را روی حرارت میانه گاز به مدت یک ربع قرار دهید تا داغ گردد.
- مرحله دوم: در این فاصله که شعله پخش کن در حال داغ شدن است، می توانید درون یک قابلمه یا یک ماهیتابه، کاغذ روغنی قرار دهید و توپک های خمیر شیرینی را با فاصله های تعیین درون آن بچینید. گفتنی است که باید فاصله بین توپک ها را حتماً رعایت کنید، چون این شیرینی در زمان پخت پهن شده و فضای بیشتری می گیرد.
- مرحله سوم: تابه را روی شعله پخش کن بگذارید و در آن را ببندید؛ دم کنی فراموش نگردد!
- مرحله چهارم: در صورتی که به شیرینی کشمشی نرم علاقه دارید، 15 دقیقه زمان ضروری است تا شیرینی شما حاضر گردد، اما اگر می خواهید شیرینی کشمشی خشک تر باشد، بعد از 20 دقیقه گاز را خاموش کنید. در نهایت شیرینی ها را از تابه بیرون بیاورید تا سرد شوند.
طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر در ماهیتابه رژیمی به همین راحتی است و در خاتمه این مطلب، اگر از علاقه مندان به دنیای شیرینی ها هستید دعوت می کنیم تا با طرز تهیه شیرینی دانمارکی نیز آشنا شوید.
طرز تهیه کیک کشمشی
خب بد نیست بعد از یاد گرفتن طرز تهیه شیرینی کشمشی، با یک مدل کیک کشمشی هم آشنا شوید. مواد لازم و مراحل تهیه آن در ادامه این بخش معرفی شده است.
مواد لازم در تهیه کیک کشمشی
مواد لازم در طرز تهیه شیرینی کشمشی با شکر به توضیح زیر است:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
آرد چند منظوره | 2 پیمانه |
تخم مرغ (هم دمای محیط) | 4 عدد |
روغن مایع | نصف پیمانه |
ماست چکیده (هم دمای محیط) | سه چهارم پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
کشمش | نصف پیمانه |
بیکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
دستور پخت کیک کشمشی
مراحل زیر را در تهیه شیرینی کشمشی با ماست دنبال کنید:
- مرحله اول: در طرز تهیه کیک کشمشی، ابتدا فر را با حرارت 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا به خوبی گرم گردد.
- مرحله دوم: تخم مرغ ها و وانیل را داخل کاسه ای بریزید و با همزن به خوبی ترکیب کنید. حال می توانید شکر را به مخلوط اضافه نموده و با دور تند، هم بزنید تا حجم تخم مرغ ها دو برابر و رنگ آن کرمی گردد.
- مرحله سوم: روغن مایع را اضافه کنید، ماست را داخل کاسه بریزید و مواد را در حد مخلوط شدن، هم بزنید.
- مرحله چهارم: آرد و بیکینگ پودر را با یکدیگر مخلوط نموده و پس از 3 بار الک کردن، به دیگر مواد اضافه کنید. خمیر شیرینی را با قاشق به صورت دورانی هم بزنید؛ البته این کار را تنها در حد مخلوط شدن مواد انجام دهید.
- مرحله پنجم: در آخر کشمش ها را داخل خمیر کیک بریزید و کمی هم بزنید.
- مرحله ششم: قالب کیک را به خوبی چرب کنید و داخل آن آرد بپاشید، بعلاوه می توانید کف قالب کاغذ روغنی بگذارید. خمیر کیک کشمشی را داخل قالب بریزید و آن را در فر قرار دهید.
- مرحله هفتم: بعد از حدود 40 دقیقه کیک کشمشی آماده است. کیک را با خلال دندان امتحان کنید تا مطمئن شوید که کاملاً پخته است. در صورتی که کیک به خلال نچسبد، یعنی کیک شما آماده شده است. قالب را از فر بیرون بیاورید و منتظر بمانید تا سرد گردد؛ سپس کیک را از قالب خارج کنید. بعد از این که کیک کاملا خنک شد، آن را تزیین و برای سرو آماده کنید.
اگر دوست داشته باشید می توانید در طرز تهیه شیرینی کشمشی با شکر و روغن مایع گردو هم اضافه کنید. در واقع، در طرز تهیه کیک گردویی کشمشی، تنها گردو به مواد قبلی اضافه می گردد.
نکات طلایی در دستور پخت کیک و شیرینی کشمشی
اگر می خواهید شیرینی کشمشی بدون عیب و نقص داشته باشید، نکات زیر را به خاطر بسپارید:
- برای اینکه شیرینی کشمشی بازاری و خوشمزه داشته باشید، سعی کنید به جای طرز تهیه شیرینی کشمشی با پیمانه از میزان های گرمی بهره ببرید؛ در واقع برای میزان گیری مواد ترازو به کار ببرید.
- توجه داشته باشید که کره و تخم مرغ را یک ساعت زودتر از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
- پیش اضافه کردن آرد به مخلوط خمیر کیک، آن را چند بار الک کنید.
- کشمش را قبل از ریختن داخل شیرینی یا کیک کشمشی بشویید. دقت داشته باشید که کشمش ها هنگام ریختن داخل خمیر نباید خیس باشند؛ پس اجازه دهید تا کاملا خشک شوند.
- برای اینکه شیرینی کشمشی شما خوش فرم تر گردد؛ پس از قرار دادن توپک ها بر روی سینی، با یک قاشق که کمی روغنی شده، روی آن ها را صاف کنید.
- اگر می خواهید شیرینی تردتری داشته باشید، باید به شیرینی ها داخل فر یا روی گاز زمان بیشتری بدهید، اما برای طرز تهیه شیرینی کشمشی نرم به زمان کمتری احتیاج دارید.
- برای طرز تهیه شیرینی کشمشی زعفرانی یا کیک زعفرانی، کمی زعفران دم نموده، به خمیر شیرینی اضافه کنید.
- در طرز تهیه شیرینی یا کیک کشمشی، از کشمش دانه دار استفاده نکنید؛ کشمش پلویی برای این پخت این شیرینی انتخاب بسیار مناسبی است.
- سینی فر را برای پختن شیرینی کشمشی، در طبقه وسط فر بگذارید و دمای آن را تغییر ندهید. در صورتی که از ابتدای کار دمای فر بالا باشد، مجبور می شوید تا در ادامه دما را کم کنید که در این صورت شیرینی کشمشی کاملا پخته نخواهد شد.
- اگر از پودر قند برای شیرینی کشمشی استفاده می کنید، قبل از ریختن آن در شیرینی، حتماً پودر قند را الک کنید تا تکه های بزرگ آن جدا گردد.
- طرز تهیه شیرینی کشمشی در توستر نیز امکان پذیر است، برای این کار پس از تهیه شیرینی ها، سینی را در طبقه دوم توستر قرار دهید و اجازه دهید با دمای 155 درجه سانتی گراد بپزد. پخت شیرینی کشمشی در توستر مناسب کسانی است که در منزل فر ندارند.
- برای طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون پودر قند، از شکر بهره ببرید و در مراحل تهیه، مواد را به خوبی هم بزنید تا دانه های شکر حل شوند.
روش نگهداری شیرینی کشمشی
پس از طرز پخت شیرینی کشمشی نرم، اکنون این سوال پیش می آید که این شیرینی را چگونه نگهداری کنیم؟ اگر قصد دارید تا شیرینی کشمشی را به زودی مصرف کنید، می توانید آن را خارج از یخچال و در جای خشک و خنک قرار دهید. برای افزایش ماندگاری شیرینی کشمشی، آن را داخل یخچال بگذارید.
جلوگیری از خراب شدن شیرینی کشمشی
شیرینی کشمشی در معرض هوای آزاد خشک می گردد، پس دقت داشته باشید که این شیرینی را باید در ظروف درب دار قرار دهید. اگر درب ظرف باز بماند، بافت شیرینی کشمشی سفت خواهد شد.
شیرینی کشمشی، شیرینی خودمانی اما خوشمزه…
در این مطلب طرز تهیه شیرینی کشمشی خانگی را به همراه تمامی نکات لازم آموزش دادیم. شما می توانید این شیرینی را به راحتی در منزل تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر احساس می کنید که تهیه این شیرینی مانند دیگر انواع شیرینی وقت گیر است، می توانید از وبلاگ بینام یاری بگیرید. به این منظور، از قسمت سفارش انلاین شیرینی موارد دلخواه خود را سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.
در خاتمه، راضی می شویم که تجربیات خود از طرز پخت شیرینی کشمشی را با ما و دیگر کاربران وبلاگ بینام به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
مواد اولیه طرز تهیه شیرینی کشمشی چیست؟
برای درست کردن شیرینی کشمشی به آرد، کره، پودر قند، تخم مرغ، کشمش، عصاره وانیل و نمک احتیاج دارید.
چگونه ظاهر شیرینی کشمشی را زیباتر کنیم؟
پس از قرار دادن توپک های شیرینی روی سینی فر، با یک قاشق آغشته به روغن، سطح آن را کمی فشار داده و صاف کنید تا پس از پخت ظاهر زیباتری داشته باشد.
چگونه از پخت کیک کشمشی مطمئن شویم؟
پس از خاتمه زمان پخت، یک خلال دندان داخل کیک فرو کنید. اگر مواد کیک به خلال دندان نچسبید؛ به این معنا است که کیک کشمشی به خوبی پخته شده است.
منبع: اسنپ فود