طرز تهیه خورش تره با مرغ به روش کردی ، 1 ساعته خورش مجلسی بپز!

به گزارش وبلاگ بینام، خورش تره با مرغ یکی از خوشمزه ترین و از انواع غذاهای کردی است که با استفاده از گوشت مرغ، سبزی تره و لوبیا سفید طبخ می گردد. این خورشت تره کردی لذیذ را می توانید همراه برنج کته یا چلو سرو کنید. اگر شما هم به انواع غذاهای محلی و سنتی ایرانی علاقه مند هستید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه خورش تره با مرغ کردی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه خورش تره با مرغ به روش کردی ، 1 ساعته خورش مجلسی بپز!

مواد لازم برای تهیه خورش تره با مرغ (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت مرغ (ران یا سینه)600 گرم
سبزی تره تازه500 گرم
لوبیا سفیدنصف لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
لیمو عمانی2 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
سیب زمینی2 عدد بزرگ
گوجه فرنگی2 عدد
نمک و فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
روغنبه میزان کافی
برنج و ترشیبرای سرو خورشت مرغ با تره

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت خورشت تره با مرغ: 1 ساعت

مراحل طرز تهیه خورش تره با مرغ کردستانی

طرز تهیه خورش تره با مرغ کردستانی مثل به طور معمول با استفاده از سبزی تره و لوبیا سفید قابل انجام است. با این حال، شما می توانید میزانی شنبلیله یا نعنای تازه یا خشک را نیز به محتویات این خورش اضافه نموده و لوبیا چشم بلبلی یا لوبیا چیتی را جایگزین لوبیا سفید کنید.

مرحله اول: لوبیا سفید را بخیسانید

پیش از آغاز مراحل طرز تهیه خورش تره با مرغ، ابتدا لوبیا سفید را بشویید و از شب قبل در میزانی آب بریزید تا برای 12 ساعت به خوبی خیس بخورد. در این فاصله، چند بار آب لوبیا سفید را عوض کنید تا نفخ آن کاملا گرفته گردد.

در صورت تمایل، برای خرید انواع حبوبات مانند لوبیا سفید می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: لوبیا سفید را بپزید

پس از گذشت این مدت و خیس خوردن لوبیاها، وقت آن است که لوبیا سفید را آبکشی کنید و همراه با میزانی آب تازه در قابلمه مناسبی بریزید. میزان آب باید به مقدار ای باشد که تا 2 بند انگشت بالاتر از سطح لوبیا را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. سپس، حرارت را ملایم نموده و حدود 3 ساعت صبر کنید تا لوبیا سفید بپزد.

مرحله سوم: سیب زمینی ها را آماده کنید

حالا، وقت آن است که سراغ آماده کردن سیب زمینی ها بروید. بنابراین، سیب زمینی ها را به خوبی بشویید و پوست بگیرید. سپس، سیب زمینی ها را به صورت خلالی باریک برش بزنید.

در ادامه، میزانی آب سرد و یک قاشق غذاخوری نمک را در ظرف مناسبی بریزید و هم بزنید. حالا، سیب زمینی های خلالی را در محلول آب و نمک بریزید تا تردتر شوند و نشاسته اضافی خودشان را از دست بدهند. ضمناً، با انجام این کار، طعم نمک به خورد سیب زمینی ها می رود.

برای خرید نمک و سیب زمینی خلالی منجمد می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: باقی مواد اولیه خورش تره با مرغ را آماده کنید

در این مرحله از دستور تهیه خورش تره کردی با مرغ، نوبت به آماده کردن باقی مواد اولیه خورش تره با مرغ می رسد. برای این منظور، گوشت ران یا سینه مرغ را بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، گوشت مرغ را در ابعاد دلخواه برش بزنید.

پس از آن، سبزی تره را پاک کنید و ساقه های زرد و پلاسیده آن را دور بریزید. در ادامه، سبزی تره را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی خودش را از دست بدهد. در نهایت، تره را ساطوری کنید. پیاز شسته شده و بدون پوست را نیز به صورت نگینی ریز برش بزنید و کنار بگذارید.

گوجه فرنگی ها را هم بشویید و به دو نیم تقسیم کنید. قطعات گوجه فرنگی را کنار بگذارید تا بعدا سرخ نموده و به خورشت تره با مرغ اضافه کنید. از سوی دیگر، لیمو عمانی ها را نیز بشویید و همراه با میزانی آب در ظرف مناسبی قرار دهید تا خیس بخورند و تلخی شان گرفته گردد.

برای خرید لیمو عمانی و انواع گوشت مانند گوشت مرغ می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: پیاز را تفت دهید

در این مرحله برای درست کردن خورشت تره با مرغ سنندجی، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، پیازها را که قبلا نگینی کردید به تابه اضافه کنید تا تفت ببینند و کاملا سبک شوند. پس از سبک شدن پیاز، میزانی زردچوبه را نیز در تابه بریزید تا همراه با پیاز تفت ببیند و عطر زردچوبه آزاد گردد.

برای خرید روغن سرخ کردنی و انواع ادویه ها مانند زردچوبه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: تره را اضافه کنید

پس از سرخ شدن پیاز، سبزی تره را نیز که قبلا ساطوری کردید در تابه بریزید و همراه با پیاز و زردچوبه به مقدار ای تفت دهید که سبزی تره کاملا سرخ گردد.

مرحله هفتم: گوشت مرغ را تفت دهید

حالا، قطعات گوشت سینه مرغ را نیز به تابه حاوی پیاز و سبزی تره سرخ شده اضافه کنید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا گوشت سینه مرغ هم کاملا تفت ببیند و رنگ آن عوض گردد. در این مرحله، باید میزانی نمک و فلفل سیاه هم روی مرغ بریزید تا طعم دار و خوشمزه گردد.

برای خرید فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هشتم: رب گوجه فرنگی را اضافه کنید

پس از طی کردن مراحل بالا، محتویات تابه را به مقدار ای کنار بزنید که برای تفت دادن رب گوجه فرنگی جای کافی باز گردد. سپس، رب گوجه را در محل خالی بریزید و کمی زیر و رو کنید تا حسابی تفت ببیند و رنگ رب گوجه فرنگی آزاد گردد.

برای خرید رب گوجه فرنگی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله نهم: خورش تره با مرغ را بپزید

پس از تفت دادن رب گوجه، محتویات تابه را به قابلمه مناسبی منتقل کنید و به مقدار 3 لیوان فرانسوی دسته دار آب جوش در قابلمه بریزید. مواد داخل قابلمه را به خوبی هم بزنید تا اجزای خورشت به صورت یکنواخت پراکنده شوند.

در این مرحله، باید لیمو عمانی خیس خورده را نیز سوراخ نموده و به خورش تره با مرغ اضافه کنید. حالا، درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا خورش شما برای 30 دقیقه بپزد.

مرحله دهم: سیب زمینی ها را سرخ کنید

در فاصله پختن خورش، سیب زمینی های خلالی را که قبلا در محلول آب و نمک قرار دادید، آبکشی کنید. سپس، سیب زمینی ها را لای دستمال پارچه ای تمیزی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شده و برای سرخ کردن آماده شوند. حالا، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد.

پس از خشک شدن سیب زمینی ها، آن ها را به تابه اضافه کنید تا کاملا طلایی شوند. سیب زمینی سرخ شده را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی خود را از دست بدهد.

مرحله یازدهم: گوجه فرنگی ها را سرخ کنید

پس از سرخ کردن سیب زمینی خلالی، نوبت به تفت دادن گوجه فرنگی هایی می رسد که قبلا به دو نیم تقسیم کردید. قطعات گوجه فرنگی را در همان تابه ای قرار دهید که سیب زمینی را در آن سرخ کردید. سپس، گوجه ها را هم به مقدار ای سرخ کنید که رنگ شان آزاد گردد. در ادامه، گوجه های سرخ شده و نرم را نیز به قابلمه حاوی خورش تره اضافه کنید.

مرحله دوازدهم: لوبیا سفید را اضافه کنید

پس از اطمینان از پختن لوبیاها، لوبیا سفید را آبکشی نموده و خود لوبیاهای پخته شده و نرم را به قابلمه خورشت تره اضافه کنید. مواد داخل قابلمه را هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. سپس، درب قابلمه را بگذارید و حدود 30 دقیقه دیگر صبر کنید تا محتویات خورش تره کردی در کنار یکدیگر طعم بگیرند و جا افتاده شوند.

مرحله آخر: خورش تره کردی را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، خورشت تره با مرغ کردستانی را در ظرف سرو بریزید و با تزیین کنید. شما می توانید این خورشت کردستانی خوشمزه را همراه با یاسرو نموده و با انواع ترشی ()، و سبزی خوردن نوش جان کنید.

برای خرید انواع ترشی و انواع برنج ایرانی و خارجی، شما می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه خورش تره با مرغ کردی

  • در طرز تهیه خورش تره با مرغ کردستانی، علاوه بر سبزی تره می توانید از 1 قاشق غذاخوری شنبلیله یا نعنا خشک هم بهره ببرید. با این روش، خورش تره شما عطر و طعم بهتری پیدا می نماید.
  • در صورت تمایل، به جای نعنا یا شنبلیله خشک می توانید از همین سبزیجات به صورت تازه نیز بهره ببرید. در این صورت، به مقدار 100 گرم نعنا یا شنبلیله تازه را ساطوری کنید و همراه با تره تفت دهید.
  • در صورت تمایل، به جای لیمو عمانی می توانید 1 یا 2 قاشق غذاخوری آبغوره (طرز تهیه آبغوره) یا آبلیمو به عنوان چاشنی در خورش تره کردی بریزید. توجه داشته باشید، این چاشنی ها را باید در 15 دقیقه پایانی پخت خورش اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، به جای لیمو عمانی می توانید از پرک لیمو در خورش تره با مرغ سنندجی بهره ببرید. در این صورت، احتیاجی نیست پرک لیمو را بخیسانید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن خورش تره با مرغ کردستانی

چرا خورش تره با مرغ تلخ می گردد؟

اصلی ترین دلایل تلخ شده خورشت تره با مرغ را می توان چنین برشمرد:

  • احتمالا سبزی تره را بیش از مقدار سرخ نموده اید.
  • شاید میزان شنبلیله یا نعنا را زیادتر از حد معمول در نظر گرفته اید.
  • ممکن است لیمو عمانی را خیس ننموده و تلخی آن را نگرفته باشید.
  • شاید هم لیمو عمانی را زودتر از زمان مقرر به خورش تره با مرغ اضافه نموده و بیش از مقدار پخته باشید.

در طرز تهیه خورش تره با مرغ سنندج از چه نوع لوبیایی استفاده کنیم؟

در طرز تهیه خورشت تره با مرغ کردستانی معمولا باید از لوبیا سفید بهره ببرید. با این حال، در صورت تمایل می توانید همان میزان لوبیا چشم بلبلی یا لوبیا چیتی را جایگزین کنید.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه خورش تره با مرغ به روش کردی ، 1 ساعته خورش مجلسی بپز!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش تره با مرغ به روش کردی ، 1 ساعته خورش مجلسی بپز!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید