تاوا کبابی تبریزی ، خوشمزه ترین کباب تابه ای با دستور آذری ها!

به گزارش وبلاگ بینام، تاوا کبابی یک نوع کباب تابه ای است که اصالت آن مربوط به شهر تبریز، اردبیل و ارومیه است. برای تهیه این باید پیاز رنده شده را بعد از آنکه آب آن گرفته شد به گوشت چرخ نموده اضافه کنید و ورز دهید. به مایه این کباب آذربایجانی ادویه ها و چاشنی های لازم را اضافه کنید و بعد از استراحت دادن آن در یخچال، روی حرارت گاز بپزید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه تاوا کبابی به همراه نکات مهم در طبخ آن می پردازیم.

تاوا کبابی تبریزی ، خوشمزه ترین کباب تابه ای با دستور آذری ها!

مواد لازم برای تهیه تاوا کبابی تبریزی (برای 3 یا 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت چرخ نموده600 گرم
پیاز1 عدد میانه
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
زعفران (دم نموده غلیظ)1 قاشق غذاخوری
فلفل سبز تند2 عدد
گوجه فرنگی4 عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبهبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
برنج یا نانبرای سرو تاوا کبابی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و استراحت دادن مایه کباب: 1 ساعت

مدت زمان لازم برای پخت تاوا کباب: 30 دقیقه

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد.

این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه تاوا کبابی خوشمزه

تاوا کبابی یکی از برترین نسخه های کباب تابه ای تبریزی و ارومیه ای است که دستور پخت آسانی دارد. این غذا با گوشت چرخ نموده را به راحتی و در مدت زمان کوتاهی در خانه می توانید تهیه و به همراه برنج یا نان آن را سرو کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه تاوا کبابی درست مثل اگر از گوشت چرخ نموده یخ زده استفاده می کنید، آن را از فریزر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا یخ آن باز گردد. گوجه فرنگی و فلفل سبز تند را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن خارج گردد.

یک عدد پیاز میانه را پوست بگیرید. قسمت انتهایی پیاز را جدا نکنید تا هنگام رنده کردن لایه های آن از هم جدا نگردد. پیاز را نیز با آب بشویید و در آبکش قرار دهید. زعفران را با زعفران ساب بسابید و روی آن میزانی آب جوش یا چند قطعه یخ قرار دهید تا رنگ بگیرید.

شما می توانید برای تهیه گوشت چرخ نموده و زعفران به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: پیاز و گوشت چرخ نموده را مخلوط کنید

یک عدد پیاز را که از قبل شسته اید با رنده به صورت ریز رنده کنید. پیاز رنده شده را با دست بفشارید تا آب آن جدا گردد. آب پیاز را دور بریزید و تفاله پیاز را در یک ظرف مناسب بریزید. میزان لازم از گوشت چرخ نموده را به تفاله پیاز اضافه کنید و با دست گوشت و پیاز را به خوبی ورز دهید تا به طور یکدست ترکیب شوند و یک مایه منسجم درست گردد.

مرحله سوم: زعفران و ادویه را اضافه کنید

ادویه لازم برای تهیه کباب تابه ای تبریزی شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به ترکیب گوشت چرخ نموده و پیاز اضافه کنید. یک قاشق غذاخوری زعفران غلیظ دم نموده را نیز به مایه کباب اضافه کنید و همه را با هم ورز دهید تا عطر و طعم ادویه و زعفران کاملا به خورد مایه کباب برود.

شما می توانید برای تهیه انواع ادویه شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: مایه تاوا کبابی را ورز و استراحت دهید

بعد از آنکه همه مواد به خوبی مخلوط شدند تا ده دقیقه دیگر ورز دادن مایه تاوا کبابی را ادامه دهید. ورز دادن یاری می نماید تا مایه کباب منسجم گردد و هنگام پخت ترک نخورد و از هم نپاشد.

در ادامه طرز تهیه تاوا کبابی ساده، روی ظرف مایه کباب را با سلفون بپوشانید و به مدت نیم ساعت تا یک ساعت آن را در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

مرحله پنجم: تاوا کبابی را بپزید

بعد از گذشت مدت زمان لازم، مایه کباب را از یخچال بیرون بیاورید. یک تابه با ابعاد مناسب انتخاب کنید. کف آن روغن بریزید و مایه کباب تابه تبریزی را روی آن پخش کنید تا به طور یکدست سطح تابه را بپوشاند. تابه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید یک سمت کباب در مدت زمان 15 دقیقه روی حرارت ملایم بپزد.

بعد از گذشت یک ربع کباب را برگردانید تا سمت دیگرش نیز سرخ گردد. می توانید کباب تابه ای را برش بزنید تا برگرداندنش راحت تر باشد.

شما می توانید برای تهیه انواع روغن به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله ششم: گوجه فرنگی و فلفل سبز تند را اضافه کنید

در این مرحله بعد از برگرداندن تاوا کبابی، دو عدد گوجه را از وسط نصف کنید و روی کباب قرار دهید. دو عدد فلفل سبز تند را نیز در اطراف تابه بچینید.

مرحله هفتم: سس تاوا کبابی را آماده کنید

یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی () را در نصف لیوان دسته دار فرانسوی آب حل کنید. به ترکیب به دست آمده میزانی زعفران دم نموده اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند. سس به دست آمده را روی تاوا کبابی بریزید و حدود 10 دقیقه زمان بدهید تا کباب همراه با سس به خوبی بپزد.

شما می توانید برای تهیه رب گوجه فرنگی به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هشتم: تاوا کباب تبریزی را سرو کنید

بعد از آنکه سس غلیظ و کباب کاملا پخته شد، می توانید آن را از روی حرارت بردارید. تاوا کبابی را در یک ظرف مناسب بریزید و به همراه ، یا نان آن را سرو کنید.

شما می توانید برای تهیه انواع برنج و نان به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

طرز تهیه تاوا کبابی آذری به روش های دیگر

تاوا کبابی تبریزی را در فر یا با گوشت مرغ هم می توانید درست کنید.

روش تهیه تاوا کبابی در فر

برای تهیه تاوا کبابی در فر، بعد از آماده کردن و استراحت دادن مایه کباب، فر را با دمای 250 درجه سانتی گراد گرم کنید. سینی فر را چرب کنید و مایه کباب تابه ای تبریزی را روی آن پهن کنید.

گوجه فرنگی و فلفل سبز را نیز روی کباب قرار دهید و سینی را داخل فر بگذارید. دما را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و زمان بدهید تا برای سی تا چهل و پنج دقیقه تاوا کباب در فر بپزد. در ده دقیقه پایانی پخت درب فر را باز کنید و میزانی زعفران غلیظ دم نموده به کباب در حال پخت اضافه کنید و بعد از آماده شدن آن را سرو کنید.

روش تهیه تاوا کبابی با مرغ

اگر به علت پرهیز غذایی نمی توانید از گوشت قرمز بهره ببرید یا اگر به هر علتی تمایلی به استفاده از گوشت قرمز ندارید؛ می توانید این غذای لذیذ تبریزی را با مرغ تهیه کنید.

کافی است 600 گرم ترکیب ران سینه مرغ را کاملا چرخ کنید و سپس مطابق مراحل بالا مایه تاوا کباب را آماده و آن را بپزید. سینه مرغ چون گوشت لخت و صافی دارد برای چرخ کردن مناسب تر است و ران مرغ از خشک شدن مایه کباب جلوگیری می نماید.

این نکته را نیز در نظر داشته باشید که تهیه تاوا کبابی مرغ به زمان کمتری برای پخت احتیاج دارد و مرغ در مقایسه با گوشت قرمز زودتر می پزد.

برای تهیه گوشت مرغ به روش حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های اقدام کنید.

نکات مهم در طرز تهیه تاوا کبابی رستورانی

  • حتما از گوشتی بهره ببرید که میزانی چربی داشته باشد. چربی علاوه بر اینکه طعم لذیذی به تاوا کبابی می دهد باعث می گردد بافت آن نیز نرم باشد.
  • می توانید از میزانی زیره نیز به عنوان ادویه این کباب تبریزی بهره ببرید.
  • از تابه ای بهره ببرید که کف آن ضخیم باشد. این کار یاری می نماید تا کباب به صورت یکدست پخته گردد.
  • پختن تاوا کبابی با میزانی کره طعم متفاوتی به آن خواهد داد.
  • گوشت را حتما به خوبی ورز دهید. اگر گوشت را به خوبی ورز ندهید هنگام پخت وا می رود و ترک می خورد.
  • استراحت مایه کباب در یخچال باعث می گردد تا طعم ها کاملا به خورد هم بروند و از طرفی باعث منسجم شدن آن می گردد.
  • حتما آب پیاز را به طور کامل بگیرید. وجود آب پیاز باعث وا رفتن و ترک خوردن کباب تابه ای حین پخت می گردد.
  • هرقدر سس این کباب غلیظ تر باشد و کباب ها در آن به میزان کافی پخته شوند طعم لذیذتری پیدا خواهد نمود.
  • طرز تهیه تاوا کبابی اردبیل مشابه با شیوه تبریزی و ارومیه ای آن است.

فوت و فن های خوشمزه شدن تاوا کبابی به روش اصیل تبریزی

چرا تاوا کبابی سفت می گردد؟

  • تاوا کبابی را حتما روی حرارت ملایم بپزید. حرارت بالا باعث می گردد تا کباب سفت گردد.
  • اگر از گوشت بدون چربی بهره ببرید کباب شما سفت خواهد شد.

طرز تهیه تاوا کبابی با سیب زمینی به چه صورت است؟

برای تهیه تاوا کبابی با سیب زمینی، کافی است سیب زمینی را به صورت حلقه های نازک برش بزنید و به همراه گوجه و فلفل سبز روی کباب قرار دهید. هنگام پخت درب تابه را حتما ببندید تا سیب زمینی ها بخارپز شوند. می توانید سیب زمینی را جداگانه سرخ کنید و در کنار تاوا کباب آن را سرو کنید.

منبع: افق کوروش

به "تاوا کبابی تبریزی ، خوشمزه ترین کباب تابه ای با دستور آذری ها!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاوا کبابی تبریزی ، خوشمزه ترین کباب تابه ای با دستور آذری ها!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید