طرز تهیه ترشی لیمو با سرکه به 2 روش خاص

به گزارش وبلاگ بینام، تهیه ترشی لیمو با سرکه به دو روش امکان پذیر است که در هر یک از ادویه های خاصی استفاده می گردد. هر کدام از این مدل ها، طعم و مزه ای منحصر به فرد دارند. عطر و بوی لیمو در این ترشی غالب است و همین مسئله باعث بهتر شدن طعم و مزه آن می گردد.

طرز تهیه ترشی لیمو با سرکه به 2 روش خاص

وبلاگ بینام | سرویس آشپزی - ترشی یک چاشنی غذایی خوشمزه است که در مدل های مختلفی مانند ترشی پیاز سفید، ترشی پیاز قرمز با لبو ، سیر ترشی، ترشی فلفل، ترشی بامیه و … وجود دارد. ترشی لیمو نیز یکی از ترشی های پرطرفدار است و با لیموی تازه درست می گردد و در کنار غذای اصلی مورد استفاده قرار می گیرد. این ترشی را می توان با استفاده از سرکه یا بدون استفاده از سرکه درست کرد. در ادامه با دو روش پرطرفدار تهیه ترشی لیمو با سرکه آشنا می شوید.

1. ترشی لیمو با سرکه با میخک

مواد لازم
لیمو8 عدد
نمک دریا1/2 فنجان
ترشی پیاز کوچک12 عدد
سیر5-3 حبه
سرکه5 فنجان
میخکبه میزان لازم
پودر فلفل سیاهبه میزان لازم
زنجبیل تازهبه میزان لازم
فلفل چیلیبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. ابتدا لیمو ها را شسته و در آبکش قرار دهید تا آب آن ها گرفته گردد. یک روز صبر کنید تا کاملا خشک شوند. لیمو ها را به چهار قسمت تقسیم کنید و هسته های آن ها را خارج کنید (زیرا وجود هسته در لیمو باعث تلخ شدن ترشی می گردد)، سپس روی آن ها نمک بپاشید.
  2. تکه های لیمو را در ظرفی ریخته و روی ظرف حاوی لیمو را با پاچه تمیزی بپوشانید که لیمو ها در مجاورت هوا آلوده نشوند، سپس ظرف را در خارج یخچال و در دمای محیط قرار دهید.
  3. حدود یک هفته تا 10 روز صبر کنید تا لیمو ها برسند. در این فاصله هر روز لیمو ها را با یک برس مخصوص آشپزی یا قاشق تمیز و کاملا خشک زیر و رو کنید تا آب لیمو ها خارج گردد.
  4. دانه های میخک را به هر تعدادی که دوست دارید در ترشی پیاز ها فرو کنید.
  5. لیمو ها را در بطری های شیشه ای مخصوص ترشی بریزید، حبه های سیر و پیاز های پر شده با میخک را لابلای آن ها قرار دهید.
  6. سرکه را در قابلمه ای ریخته، تکه های زنجبیل و سایر ادویه ها را به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و چند دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد.
  7. مخلوط سرکه را از صافی عبور داده و با آن بطری ها را پر کنید.
  8. درب بطری ها را محکم بسته و در محل خشک و خنک نگهداری کنید.

2. ترشی لیمو با سرکه با دانه خردل

مواد لازم
لیموترش 1 کیلوگرم
نمک2 قاشق غذاخوری
دانه خردل3 قاشق غذاخوری
پودر فلفل قرمز 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه

1.5 قاشق چایخوری

شکر

1 پیمانه

آبلیمو

1 پیمانه

سرکه

1/4 پیمانه

دستور تهیه:

  1. قابلمه ای را تا نیمه آب نموده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  2. لیمو ها را همراه با نمک در قابلمه آب جوش ریخته و 20 دقیقه بجوشانید، سپس آن ها را آبکش نموده و کمی آب سرد روی آن بریزید.
  3. لیمو ها را روی پارچه نخی تمیزی پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
  4. دانه خردل، فلفل قرمز، زردچوبه و شکر قهوه ای را در ظرفی ریخته و با هم مخلوط کنید.
  5. روی هر یک از لیمو ها یک برش کوچک ایجاد نموده و درون آن ها را با مخلوط فوق پر کنید.
  6. سرکه و آبلیمو را در قالبمه ای ریخته و روی حرارت قرار دهید تا چند دقیقه بجوشد.
  7. لیمو ها را در بطری های شیشه ای مخصوص ترشی بچینید و مخلوط سرکه و آبلیمو را به صورت داغ روی آن بریزید.
  8. درب بطری ها را محکم بسته و در آفتاب قرار دهید تا ترشی برسد.
  9. پس از یک هفته ترشی لیمو رسیده و آماده مصرف می گردد.

چند نکته در طرز تهیه ترشی لیمو با سرکه

  • برای تهیه ترشی از نمک دریا بهره ببرید، زیرا نمک های تصفیه شده دارای ید هستند که باعث نرم شدن ترشی می گردد.
  • در صورت تمایل می توانید ابتدا تلخی پوست لیمو را گرفته و سپس با آن ترشی درست کنید.
  • برای دریافت تلخی پوست لیمو، لیمو ها را به مدت 3 روز در آب سرد قرار دهید و مرتب آب آن را عوض کنید.

در این مطلب با دو روش تهیه ترشی لیمو آشنا شدید که در آن از سرکه استفاده شده است. این ترشی یکی از انواع چاشنی خوشمزه است که عطر و طعم دلپذیر لیمو، آن را منحصر به فرد نموده است. درست کردن این ترشی کمی زمان بر است، ولی پس از آماده شدن، خیلی زود قابل استفاده خواهد بود. این ترشی را می توانید به راحتی در منزل درست کنید و در کنار انواع غذا مورد استفاده قرار دهید.

از نظر شما برای تهیه ترشی لیمو باید از چه ادویه های دیگری استفاده کنیم؟ نظرات و تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان وبلاگ بینام به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه ترشی لیمو با سرکه به 2 روش خاص" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی لیمو با سرکه به 2 روش خاص"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید