بلایی که ته دیگ سیب زمینی بر سر سلامتی می آورد

به گزارش وبلاگ بینام، رئیس مرکز تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت: سرخ کردن مواد غذایی در دمای بالا موجب آزاد شدن عوامل خطرناکی در ترکیبات قندی و پروتئینی می گردد و برای سلامتی بسیار مضر است.

بلایی که ته دیگ سیب زمینی بر سر سلامتی می آورد

راهنمایی حسینی به مردم توصیه کرد: هرگز از خوردن تکه های سوخته غذا لذت نبرید زیرا معمولاً غذاهای سوخته به علت موادی که در آنها وجود دارد بسیار خطرناک است و بدن ما باید فعل و انفعالات زیادی را به کبد تحمیل کند تا این مواد از بدن دفع گردد.

رئیس مرکز تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، گفت: وقتی به مواد غذایی که دارای ترکیبات قندی و پروتئینی هستند، دمای بسیار بالا داده می گردد، منجر به تغییرات مخاطره آمیزی در این مواد می گردد؛ در واقع ترکیبات پروتئینی و قندی در اثر واکنش هایی مانند واکنش های میلارد یا پیرولیز در دمای بالا مانند سرخ کردن های بسیار شدید، عوامل خطرناکی مانند آکریل آمیدها ایجاد می نمایند که می تواند سرطان زا باشد.

وی به ته دیگ غذا که ما ایرانی ها به آن بسیار علاقه مند هستیم اشاره نمود و گفت: دیده می گردد هر چه ته دیگ غذا سرخ شده تر باشد برایمان لذیذتر است درحالی که ته دیگ می تواند سرطان زا باشد؛ البته نباید فراموش کرد که نان برشته با سوخته فرق دارد و باید تکه های سوخته را جدا کرد.

حسینی، ادامه داد: به طور کلی توصیه می گردد تا جایی که امکان دارد از روش های پخت کُند و آرام مانند آب پز کردن و یا بُخارپز کردن استفاده کرد تا ترکیبات سمی در حین پخت و فرآوری در آن آزاد نگردد.

بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران هم با اشاره به ضرورت جلوگیری از ته دیگ سیب زمینی برشته شده، گفت: ته دیگ سیب زمینی در صورت طبخ نامناسب سرطان زا می گردد.

دکتربهادر حاجی محمدی با اشاره به این که در کشور ما سه نوع ته دیگ لذیذ و پرطرفدار وجود دارد، اظهار کرد: این سه نوع شامل ته دیگ برنج، ته دیگ نان و ته دیگ سیب زمینی است.

وی با بیان این که ته دیگ سیب زمینی در صورت طبخ نامناسب می تواند سرطان زا باشد، گفت: هنگامی که اغذیه غنی از کربوهیدارات طی زمان مدیدی در معرض دماهای بالای 120 درجه سانتی گراد قرار می گیرند، سم سرطان زای آکریلامید در آن ها فراوری می گردد.

رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای دانشگاه علوم پزشکی یزد، با اشاره به این که سم آکریلامید یکی از عوامل ابتلا به ناباروری و سرطان است، اضافه نمود: به طور کلی خطر سرطان زایی در اثر حرارت بیش از حد همه انواع ته دیگ ها وجود دارد.

وی علت بیشتر بودن احتمال خطر سرطال و ناباروری در ته دیگ سیب زمینی را ترکیبات موجود در آن دانست و بیان نمود: اندازه قندهای پیش ساز سم آکریلامید در سیب زمینی بسیار بیشتر از برنج یا گندم است.

حاجی محمدی توضیح داد: خطر سرطانزایی و ناباروری در اثر طبخ نامناسب ته دیگ سیب زمینی، بیشتر از ته دیگ نان یا ته دیگ برنج است.

وی در ادامه با بیان این که هدف از اعلام این خبر منع مصرف سیب زمینی نیست، گفت: استفاده از حرارت ملایم در حین طبخ یکی از ضرورت های اجرایی در پخت و پز است و ته دیگی مناسب است که قهوه ای رنگ باشد.

بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران، در خاتمه با اشاره به این که برشته شدن بیش از حد ته دیگ مهمترین عامل خطر است، اظهار داشت: اگر رنگ ته دیگ سیب زمینی طلایی روشن باشد، خطری وجود ندارد، اما هر چه رنگ ته دیگ سیب زمینی تیره تر باشد احتمال وجود سم آکریلامید بیشتر است.

منبع:عصرترکیه

منبع: فرارو

به "بلایی که ته دیگ سیب زمینی بر سر سلامتی می آورد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بلایی که ته دیگ سیب زمینی بر سر سلامتی می آورد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید