چطور برای سفر به جایی که نمی شناسیم برنامه ریزی کنیم؟
به گزارش وبلاگ بینام، وقتی برای اولین بار به جایی سفر می کنید، می توانید با یاری کتاب های راهنما، بلاگ ها، صحبت با خانواده و دوستان و غیره اطلاعات بیشتری به دست آورده و بر اساس آن برنامه ریزی کنید.
گاهی اوقات پیش می آید که قصد سفر به شهر یا کشوری را دارید که تقریبا هیچ اطلاعی از شرایط فرهنگی، اجتماعی، آب و هوا و ... آنجا ندارید، دراین حالت قطعا تجربیات دیگران می تواند راهگشا باشد. چنانچه با ما همراه باشید، می توانید از تجربیات شخصی که برای اولین بار به سریلانکا سفر می کرد، بهره ببرید:
در اینجا قصد دارم از ماجرای سفر خود به سریلانکا برایتان بگویم که به غیر از اطلاعات کمی که از مطالعه اخبار و صحبت با دوستان به دست آورده ام، تقریبا هیچ چیزی راجع به این کشور نمی دانم. دانسته های من در همین حد است که این کشور در گذشته مستعمره انگلستان بوده، مناقشه ای طولانی بین تامیل ها و سینهالی ها وجود داشته، چای زیادی فراوری می نماید و مرکز آن کلمبو است، ضمن این که جنگل ها و سواحل شگفت انگیزی نیز دارد.
اصلا نمی دانم که آیا کشوری مقرون به صرفه قیمت یا گران است، چه جاذبه هایی دارد، معروف ترین بنای تاریخی آن چیست، مسائل امنیتی چطور است، چه فرهنگی دارد و ... .
قصد ندارم برای هر روز یا هر لحظه از سفر خود برنامه ریزی نموده و البته دوست هم ندارم که کورکورانه به جایی سفر کنم. اطلاعات باعث قدرت می گردد و با توجه به حجم زیاد اطلاعات در اینترنت، فکر می کنم سفر کردن بدون داشتن درک درستی از یک مکان نشان دهنده تنبلی در برنامه ریزی و بی تجربگی مسافر است.
برنامه ریزی برای سریلانکا
فکر می کنم کتاب راهنما نقش خیلی مهمی برای مسافر دارد و به همین علت اول راهنمای سفر به سریلانکا را خریدم. با این که اطلاعات آن اغلب قدیمی بود، اما نگاهی به آن انداختم تا یک دید کلی از این کشور پیدا کنم و راجع به نقاط تماشای و تفریح های آن بدانم، برنامه سفر، نقشه ها و مکان های تعیین شده آن نیز مفید بود.
کتاب های راهنما اطلاعات خوبی در اختیارتان می گذارد، ولی این بلاگ ها هستند که اطلاعات به روزتر و مکان های کمتر شناخته شده تر را به شما معرفی می نمایند، پس در ادامه سری به بلاگ ها زدم. مطالب و داستان هایی را خواندم تا راجع به سریلانکا بیشتر بدانم.
بعد از خانواده و دوستانم پرسیدم که آیا کسی را می شناسند تا در این زمینه به من یاری کند و تعیین شد که تعدادی از دوستانم اخیرا از سفر به این کشور برگشته اند. آن ها نکات و پیشنهاداتی درباره هتل ها و رستوران ها به من دادند و مرا به اعضای خانواده خود در سریلانکا معرفی کردند. به این ترتیب هنگامی که به سریلانکا برسم، تنها نیستم و آن ها می توانند دور و اطراف را به من نشان داده و در مدت اقامت در آنجا یاریم نمایند.
از آنجا که همه اهل بلاگ گردی نیستند، پیشنهاد می کنم به سایت کوچ سرفینگ (couchsurfing) سر بزنید. این سایت مسافران را به افراد بومی وصل می نماید، در سریلانکا نیز یک جامعه فعال وجود دارد که حتما به شما یاری خواهد نمود.
وقتی می توانید یک مکان را بشناسید که درباره تاریخ و گذشته آن بدانید. پس دو کتاب راجع به تاریخ سریلانکا خریداری کردم تا دید بهتری نسبت به تاریخ غنی این کشور داشته باشم. هر چند ویکی پدیای این کشور و بخش های تاریخ در کتاب راهنما نیز مفید بودند.
تا اینجای کار نسبت به مقصد سفرم بیشتر می دانم، مثل این که مکانی امن و مقرون به صرفه با بومیانی دوست داشتنی است که غذاهای خوشمزه و حمل و نقل کند و آهسته دارد.
برای اولین بار قرار است به جایی سفر کنم که هیچ اطلاعاتی درباره آن ندارم و همین هیجان سفر را بیشتر می نماید! مطمئنم برنامه ها، مسیرها و ایده هایم به محض رسیدن به سریلانکا تغییر خواهد نمود. اما الان درک واضح تری نسبت به مقصدم دارم و همین موضوع حس بهتری به من می دهد. تا وقتی به یک مکان سفر نکنید، واقعا نمی فهمید که چه جور جایی است؛ ولی با تحقیقاتی که داشتم این کشور دیگر برایم مبهم و گنگ نیست.
تماشا مکانی در شهر یا کشور خود که اطلاعات زیادی از آن ندارید، تا حدودی دلهره آور است، چه برسد سفر به کشوری که کاملا فرق دارد. بعد از ده سال سفر همچنان قبل از سفر کمی می ترسم. هر چند به محض رسیدن به مقصد این ترس فروکش می نماید، اما همواره یک صدایی به من هشدار می دهد که مطمئنی می خواهی این کار را انجام دهی؟
منظورم از این حرف ها این نبود که برای هر روز و همه کارهای خود برنامه ریزی کنید. برنامه شما باید مبتنی بر حس و حال همان روزتان باشد. این مقاله صرفا راجع به کسب اطلاعات بیشتر از یک مکان است، زیرا مسافر باهوش و مطلع قطعا مسافرت بهتری خواهد داشت.
با این که همچنان چیزهای زیادی درباره این کشور نمی دانم، اما با همین دانسته ها احساس می کنم که با این کشور غریبه نیستم و تا حدی آن را می شناسم.
منبع: کجارو / nomadicmatt.com