مصرف روزانه این خوراکی خوشمزه خطر مرگ زودهنگام را افزایش می دهد

به گزارش وبلاگ بینام، تردیدی نیست که سیب زمینی سرخ نموده در گروه غذاهای خوش مزه قرار می گیرد اما کسانی که روزانه یا چند بار در هفته از سیب زمینی سرخ نموده استفاده می نمایند باید منتظر پیامدهای منفی این غذای مضر در کوتاه مدت و بلندمدت باشند.

مصرف روزانه این خوراکی خوشمزه خطر مرگ زودهنگام را افزایش می دهد

به گزارش بهداشت نیوز، براساس مطالعه منتشرشده در The American Journal of Clinical Nutrition، مصرف منظم و طولانی مدت بیش از 2 وعده سیب زمینی سرخ نموده در هفته می تواند خطر مرگ زودهنگام را دو برابر کند. محققان می گویند که این پیامد منفی به روغن هایی برمی گردد که برای سرخ کردن سیب زمینی کاربرد دارند. در ادامه با دیگر پیامدهای منفی زیاده روی در مصرف سیب زمینی سرخ نموده آشنا می شویم.

1. معده و دستگاه گوارش شما دچار مشکل می گردد

با توجه به اینکه چربی ها اساسا آهسته تر از کربوهیدرات ها و پروتئین ها هضم می شوند و با توجه به این که کالری سیب زمینی پس از سرخ کردن به خاطر همین روغن ها افزایش پیدا میکند، سیب زمینی سرخ نموده برای مدت زمانی طولانی تری در دستگاه گوارش باقی می ماند. همین اتفاق باعث درد معده می گردد درحالی که علائم دیگری مثل حالت تهوع، اسهال، نفخ و گرفتگی های عضلانی در ناحیه شکم هم گزارش شده اند.

2. با مشکل مِه مغزی روبرو می شوید

سیب زمینی های سرخ نموده، مخصوصا انواعی که در روغن های هیدروژنه با روش سرخ کردن عمیق آماده می شوند، سرشار از چربی های ترانس هستند. این چربی ها مستقیما کلسترول بد خون (LDL) را افزایش می دهند و سطح کلسترول خوب خون (HDL) را پایین می آورند. تکرار این روند در طولانی مدت، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را بیشتر می نماید. مطالعه منتشر شده در مجله Neurology نشان می دهد که بالا بودن سطح چربی های ترانس صنعتی در خون برای مدت زمان طولانی، خطر ابتلا به زوال عقل یا بیماری آلزایمر را 75 درصد افزایش می دهد. بنابراین، سیب زمینی سرخ نموده قطعا یکی از غذاهای زیانبار برای سلامت مغز به شمار می رود.

3. سیستم ایمنی بدن آسیب می بیند

براساس مطالعه مهمی که در Current Opinion in Clinical Nutrition & Metabolic Care منتشر شده است، بالا بودن اندازه غذاهای چرب و روغنی در رژیم غذایی (مثل مصرف منظم و متوالی سیب زمینی سرخ نموده) می تواند به میکروبیوم روده آسیب برساند زیرا اندازه باکتری های ناسالم را افزایش می دهد و اندازه باکتری های سالم را کم می نماید. با توجه به نقش ویژه ای که روده ها در یاری به سیستم ایمنی بدن دارند، بنابراین مصرف متوالی و منظم سیب زمینی سرخ نموده، خطر مبتلا شدن به بیماری های مختلف را بیشتر می نماید.

4. خطر ابتلا به بیماری های قلبی و خطر سکته را افزایش می دهید

اگر مصرف سیب زمینی سرخ نموده به 3 بار در هفته برسد، خطر روبروه با حملات قلبی و سکته ها 7 درصد بیشتر می گردد. اگر هر روز از سیب زمینی سرخ نموده بهره ببرید، این خطر را به 15 درصد می رسانید. محققان می گویند که در مطالعات اخیرشان دریافته اند که مصرف منظم سیب زمینی سرخ نموده با ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب مرتبط است.

5. افزایش وزن پیدا می کنید

سیب زمینی سرخ نموده هم سرشار از چربی است و هم کالری زیادی دارد. بنابراین، واضح است که زیاده روی در مصرف این غذا باعث افزایش وزن و بیشتر شدن سایز دور کمر خواهد شد. مطالعه منتشر شده در The American Journal of Clinical Nutrition نشان می دهد که مصرف سیب زمینی سرخ نموده مستقیما با ابتلا به چاقی ارتباط دارد.

منبع: فرارو

به "مصرف روزانه این خوراکی خوشمزه خطر مرگ زودهنگام را افزایش می دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصرف روزانه این خوراکی خوشمزه خطر مرگ زودهنگام را افزایش می دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید