طرز تهیه کیک شکلاتی با دستور پخت سریع و آسان

به گزارش وبلاگ بینام، کیک شکلاتی ساده اسفنجی، یکی از محبوب ترین کیک ها است و می تواند یک صبحانه، عصرانه، میان وعده و یا دسر دلچسب و دلنشین باشد. جالب است بدانید که طرز تهیه کیک شکلاتی بسیار آسان است و مواد اولیه چندانی نیز احتیاج ندارد.

طرز تهیه کیک شکلاتی با دستور پخت سریع و آسان

برای پخت یک کیک شکلاتی 4 الی 6 نفره تنها کافی است که بین 30 الی 40 دقیقه زمان صرف کنید. در ادامه سعی نموده ایم یکی از استاندارد ترین و آسان ترین دستورهای پخت کیک شکلاتی را با شما به اشتراک بگذاریم. اگر حتی در شیرینی پزی و آشپزی تجربه چندانی ندارید با این دستور پخت کیک شکلاتی، به راحتی می توانید یک کیک اسفنجی ساده و البته شکلاتی خوشمزه را آماده کنید.

مواد لازم برای تهیه کیک شکلاتی ساده

  • شکر 200 گرم
  • کره 200 گرم
  • تخم مرغ 4 عدد
  • آرد 200 گرم
  • پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
  • عصاره وانیل نصف قاشق چایخوری
  • شیر 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه کیک شکلاتی ساده

1. آماده کردن فر و قالب برای تهیه کیک شکلاتی ساده

در اولین قدم از طرز تهیه کیک شکلاتی ساده، ضروری است که فر را داغ کنید؛ دمای مناسب برای آغاز پخت کیک شکلاتی ساده، 190 درجه سانتی گراد است و باید ابتدا فر خود را به این میزان داغ کنید. اگر فر شما دارای فن است، به دمای اولیه کمتری احتیاج است و ضروری است فر را به دمای 170 درجه سانتی گراد برسانید. بعلاوه برای فرهای درجه دار نیز می توانید از درجه 5 بهره ببرید.

سپس به یک قالب گرد با ابعاد مناسب، مثلاً قالبی با قطر 20 و عمق 10 سانتی متر احتیاج دارید. نخست کف و دیواره های قالب را با کره چرب نموده و بعد یک ورق کاغذ روغنی را در درون قالب قرار دهید.

2. مخلوط کردن و همزدن مواد اولیه با همزن

قبل از هر چیز بهتر است حداقل دو مرتبه آرد را الک کنید. حالا ضروری است کلیه مواد لازم برای تهیه کیک شکلاتی ساده، یعنی 200 گرم شکر، 200 گرم کره، 4 عدد تخم مرغ، 200 گرم آرد، 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو، 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر، نصف قاشق چایخوری عصاره وانیل، 2 قاشق عذاخوری شیر و یک پنجه نمک را یک کاسه بزرگ ریخته و آنقدر آن ها را با همزن برقی بزنید تا کاملاً با یکدیگر مخلوط شده و به یک مایع یک دست تبدیل شوند.

چند ترفند کلیدی هنگام مخلوط کردن مایع کیک شکلاتی که باید بدانید:

  • معمولاً 3 تا 5 دقیقه همزدن مایع کیک با همزن برقی، کافی است تا به یک مایع یک دست برسید.
  • همواره مایع کیک را در یک جهت هم بزنید.
  • اگر بیش از میزان مایع کیک را هم بزنید باعث خواهد شد که میزان زیادی از هوای درون آن خارج گردد و در نهایت در هنگام پخت کیک شما به میزان کافی پف نکند.

3. مهم ترین بخش طرز تهیه کیک شکلاتی: پخت کیک با فر

در سومین مرحله از طرز تهیه کیک شکلاتی، بعد از اینکه به یک مخلوط یک دست از مواد اولیه رسیدید، باید این مخلوط را در درون قالبی بریزید که در مرحله اول آماده کردید.

سپس قالب را در درون فر که از قبل داغ شده است قرار دهید. معمولاً بین 20 تا 30 دقیقه زمان ضروری است تا کیک شما بپزد، اما دو نکته را نباید از یاد ببرید:

  • تقریباً نمی توان گفت که زمان لازم برای پخت کیک در یک فر چقدر است و معمولاً این زمان به تجربه شما در استفاده از فر اجاق گاز خودتان وابسته است.
  • بیش از اینکه به مدت زمان پخت متکی باشید، می توانید از یک روش سنتی بهره بگیرید تا اطمینان حاصل کنید که کیک به درستی و خوبی پخته است یا خیر.

    به این منظور، یک خلال دندان را در مرکز کیک فرو نموده و سپس بیرون آورید. اگر خلال دندان کاملاً تمیز بود و هیچ نشانه ای از مایع کیک روی بدنه آن وجود نداشت، یعنی کیک شما به خوبی پخته است. در غیر اینصورت اجازه دهید که 5 الی 10 دقیقه دیگر نیز کیک در فر بماند و مجدداً همین آزمایش را انجام دهید.

4. خنک کردن کیک بعد از پخت

پس از اینکه کیک را از فر خارج کردید به آن بین 10 الی 15 دقیقه استراحت دهید و اجازه دهید خنک گردد. سپس کیک را از قالب خارج نموده و آن را روی سطحی که هوا از زیر آن نیز جریان داشته باشد (مثل یک توری فلزی یا یک الک بزرگ) قرار دهید و کمی بیشتر صبر کنید تا کیک کاملاً به دمای محیط برسد.

حالا می توانید اگر تمایل داشتید اقدام به تزئین کیک شکلاتی خود به روش دلخواهتان بکنید.

نکات کلیدی که باید در خصوص طرز تهیه کیک شکلاتی بدانید

در این بخش از مطلب بعضی از نکات کلیدی که باید در خصوص طرز تهیه کیک شکلاتی بدانید را آورده ایم، اگر نتیجه کیکی که پخته اید مطابق میل شما نبوده است، توصیه می کنیم به مطالعه این قسمت بپردازید.

دلیل پف نکردن کیک شکلاتی چیست؟

معمولاً پف نکردن کیک شکلاتی از دو موضوع ناشی می گردد:

  • داغ نبودن فر: فر را پیش از قرار دادن کیک در آن به میزان کافی گرم ننموده اید.
  • تاریخ مصرف بیکینگ پودر و جوش شیرین: بیکینگ پودر و جوش شیرین معمولاً دو عامل اصلی هستند که وظیفه پف کردن کیک بر عهده آن ها است. اگر از داغ بودن فر در آغاز پخت اطمینان دارید، تاریخ مصرف این مواد را چک کنید. معمولاً استفاده از جوش شیرین یا بیکینگ پودر تاریخ مصرف گذشته می تواند یکی از دلایل اصلی باشد که کیک شکلاتی شما پف نکند.

چطور کیک شکلاتی تلخ تری داشته باشیم؟

اگر دوست دارید کیک شکلاتی با طعم مشابه شکلات تلخ داشته باشید یا کمی طعم کیک تان در اصطلاح تیره تر باشد، می توانید به مواد اولیه آن یک قاشق چایخوری قهوه فوری و یا پودر قهوه اسپرسو اضافه کنید. البته دقت کنید که این موضوع کاملاً انتخابی و سلیقه ای است و بسیاری از افراد نیز ممکن است آن را نپسندند.

چگونه از کیک شکلاتی برای استفاده در آینده نگهداری کنیم؟

ممکن است نخواهید همه کیک شکلاتی که تهیه نموده اید را یکجا میل کنید و میزانی از آن را برای مصرف در آینده نگهدارید. معمولاً، برترین زمان مصرف کیک شکلاتی در صورتیکه آن را در یک ظرف در بسته نگهداری کنید، 5 روز است.

اگر کیک شکلاتی شما ساده است، می توانید آن را در یک ظرف فریزری قرار دهید و سپس آن را فریز کنید. با این روش می توانید تا سه ماه کیک شکلاتی را نگهداری کنید. هر زمان که خواستید تکه های کیک شکلاتی را میل کنید، کافی است آن ها را با مایکروفر گرم نموده یا مدتی آن ها را بیرون از فریزر بگذارید تا یخ شان باز گردد.

آیا برای تهیه کیک شکلاتی فر ضروری است؟

تقریباً تمام کیک ها را می توان بدون فر نیز آماده کرد، اما دستور و طرز تهیه کیک ها بدون فر معمولاً تفاوت هایی دارند و ضروری است از دستوری که به این منظور تهیه شده است بهره ببرید.

مهم ترین نکته در طرز تهیه کیک شکلاتی چیست؟

در بیشتر مواقع پختن کیک های اسفنجی مثل کیک شکلاتی ساده کار بسیار آسانی نیست و فقط ضروری است دو نکته کلیدی را رعایت کنید. اول اینکه دستور پخت را با دقت دنبال کنید، دوم اینکه مواد اولیه را دقیق میزان گیری کنید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه کیک شکلاتی با دستور پخت سریع و آسان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک شکلاتی با دستور پخت سریع و آسان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید