طرز تهیه خورش آلوچه با دستور پخت اصیل کرمانی
به گزارش وبلاگ بینام، خورش آلوچه کرمان را بدون شک شما هم دوست دارید، زیرا امروز در پی آموزش آن در میان طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی به سایت آمده اید و قصد دارید تا آموزش آن را یاد بگیرید. این غذا یکی از غذهای محلی و لذیذ شهر کرمان است که برای وعده نهار و شام یا حتی در ماه رمضان برای سحری یا افطار آن را آماده می نمایند. آلو فواید زیادی برای سلامتی دارد و استفاده آن در تهیه خورشت، یک غذای مفید و سلامت را به بدن شما هدیه خواهد نمود. پس شما را بیش از این منتظر نمی گذاریم به سراغ تهیه این خورش خوشمزه می رویم.

خورش آلوچه کرمان | |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت غذا | 3 ساعت |
مقدار سختی | میانه |
100 گرم خورشت آلوچه | 360 کالری |
خورش آلوچه ، پرطرفدار در میان بچه ها و بزرگسالان
این خورش خوشمزه با اینکه یک غذای محلی کرمان است، اما در تمام ایران معروف بوده و خصوصا برای بچه ها دوست داشتنی است. طعم ترش و شیرین آن و حضور آلوچه های خوش رنگ و لعاب سبب شده است که بچه ها از خوردن آن لذت زیادی ببرند. شاید باور نکنید که آلوچه سرشار از کلسیم و ویتامین D بوده و این دو عنصر از اصلی ترین مواد برای رشد و تندرستی بچه ها به حساب می آیند. در ادامه با طرز تهیه این خورشت لذیذ به صورت گام با گام با شما هستیم.
مواد اولیه برای طرز تهیه خورشت آلوچه
برای تهیه این خورش خوشمزه کرمانی به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
گوشت | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد |
آلوچه خشک | 100 گرم |
لوبیا چیتی | 100 گرم |
سبزی خشک جعفری و گشنیز | 300 گرم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق سوپ خوری |
آبلیمو | 2 قاشق سوپ خوری |
روغن | به مقدار لازم |
دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش آلوچه کرمان
تهیه این غذای خوشمزه تقریبا به 3 ساعت زمان احتیاج دارد. خورشت ها همچون سایر غذاهای ایرانی مثلا آش ها و آبگوشت ها برای جاافتادن و به طعم واقعی خود رسیدن، به زمان زیاد و البته صبوری شما احتیاجمند هستند. اگر به عطر و طعم خاص غذاهای کرمانی علاقه مندید، پیشنهاد می کنیم نگاهی به کباب کرمان نیز داشته باشید.
- مرحله اول: مرحله اول از طرز تهیه این غذای سنتی کرمانی مانند خورش به آلو کرمانی است. در این مرحله و در گام نخست شما باید به سراغ لوبیا چیتی بروید. لوبیا چیتی ها را باید از شب قبل خیس نموده باشید تا نفخ آن ها گرفته گردد. ضمن اینکه در طول مدت زمان خیس خوردن چند بار باید آب آن ها را عوض نموده باشید. این کار یاری می نماید که ضمن نفخ زدایی، پخت شان نیز راحت تر باشد.
- مرحله دوم: حالا یک قابلمه مناسب با حجم لوبیاها انتخاب نموده، آب لوبیاها را دور بریزید و لوبیاها رابه درون قابلمه منتقل کنید. یک پیمانه الی 2 پیمانه بر روی لوبیاها آب بریزید. سطح آب باید به مقدار یک بند انگشت بالاتر از لوبیاها باشد.
- مرحله سوم: در گام بعد از طرز تهیه خورشت آلوچه کرمان حالا باید شعله گاز را با حرارت میانه تنظیم کنید و اجازه دهید لوبیاهای شما به آرامی پخته و نرم شوند.
- مرحله چهارم: بعد از آغاز پخت لوبیاها، پیاز را پوست گرفته و شستشو دهید. سپس تا جایی که ممکن است پیازها را به صورت نگینی و کاملاً ریز خرد کنید. بعد از آن به سراغ آماده سازی گوشت خواهیم رفت.
- مرحله پنجم: گوشت را شسته و در یک آبکش قرار دهید. آب گوشت شما باید کاملا گرفته گردد. سپس گوشت را به صورت کاملاً ریز و قورمه خرد کنید و آن را در کناری قرار دهید.
- مرحله ششم: آلوچه ها را شستشو دهید و آن ها را نیز در آبکش بریزید تا آب آن ها به خوبی گرفته گردد. سبزی های خشک گشنیز و جعفری را نیز آماده کنید.
- مرحله هفتم: وقتی مرحله آماده سازی مواد غذایی انجام شد، در گام بعدی یک قابلمه با حجم میانه انتخاب نموده و بر روی حرارت قرار دهید. درون قابلمه روغن بریزید و اجازه دهید تا قابلمه و روغن شما به خوبی داغ شوند. بعد از داغ شدن روغن، پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.
- مرحله هشتم: زمانی که پیازها سبک شده و تفت خوردند حالا به آن ها زردچوبه اضافه کنید. زردچوبه و پیاز را هم بزنید تا این ترکیب به خوبی سرخ گردد.
- مرحله نهم: بعد از اینکه پیازها طلایی شدند و عطر پیاز و زردچوبه تفت داده شده فضای آشپزخانه شما را پر کرد، حالا نوبت اضافه کردن گوشت ها است. مجدداً گوشت و پیاز داغ را خوب با هم ترکیب کنید تا تفت خورده و گوشت ها به خوبی سرخ شوند.
- مرحله دهم: سعی کنید که حتماً تمام اطراف گوشت ها درون روغن داغ قرار گرفته و دور تا دور برش های گوشت شما به خوبی برشته و پخته گردد. در خاتمه پخت رنگ گوشت ها عوض خواهد شد. بعد از تغییر رنگ گوشت، شما می توانید از رب گوجه فرنگی بهره ببرید.
- مرحله یازدهم: مجدداً این ترکیب را با هم به خوبی هم زده و مخلوط کنید تا رب گوجه فرنگی با گوشت و پیاز داغ کاملاً مخلوط و یکدست گردد. دقت کنید عطر خامی رب گوجه فرنگی باید کاملا گرفته گردد.
- مرحله دوازدهم: در ادامه تهیه این غذای محلی کرمان مراقب باشید تا رب گوجه فرنگی شما به خوبی سرخ گردد. سرخ شدن رب گوجه فرنگی رنگ غذای شما را به شدت خوشرنگ تر خواهد نمود. در زمان سرخ شدن گوشت، پیاز و رب گوجه فرنگی حرارت را کم کنید و به سراغ لوبیاها بروید.
- مرحله سیزدهم: اگر لوبیاها به مقدار کافی پخته شده بودند، حالا نوبت آن است که آن ها را به غذا اضافه کنید. حرارت زیر لوبیا را خاموش نموده و آن ها را آبکش کنید. بعد از گرفته شدن آب لوبیا ها، لوبیاهای کاملاً پخته شده را به مخلوط گوشت، پیاز و رب گوجه فرنگی تفت داده شده و سرخ شده، اضافه کنید.
- مرحله چهاردهم: مجددا تمام مواد را با یکدیگر هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. سپس به مقدار 3 پیمانه الی 4 پیمانه به مواد خود آب اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت ها و لوبیاها به خوبی پخته شده و جا بیفتند.
- مرحله پانزدهم: همانطور که در ابتدای این مطلب نیز به آن اشاره کردیم تهیه خورشت آلوچه کرمان به مدت زمان حداقلی 3 ساعت احتیاج دارد. بعد از گذشت این مدت زمان و تقریباً در نیم ساعت خاتمهی پخت خورشت، حالا به سراغ غذا رفته و آلوچه ها را به آن اضافه کنید.
- مرحله شانزدهم: بعد از اضافه کردن آلوچه های شسته شده و خشک شده، حالا نوبت سبزی خشک است. سبزی خشک که شامل گشنیز و جعفری است را نیز به این خورشت اضافه کنید. سپس به مقدار دلخواه نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، آبلیمو و در صورت تمایل دارچین را نیز اضافه کنید و خورشت را خوب هم بزنید تا با تمام ادویه جات، سبزی های خشک و آلوچه به خوبی ترکیب گردد.
- مرحله هفدهم: حالا اجازه دهید تا این غذای سنتی کرمانی شما مجدداً جوشیده و قل بزند. این کار سبب می گردد که خورشت به خوبی جا افتاده و اصطلاحا به روغن بیفتد. در نهایت بعد از گذشت 30 دقیقه خورش آلوچه شما آماده است. این غذای کرمانی را در ظرف سرو نهایی کشیده و با برنج نوش جان کنید.
چند نکته طلایی برای خورش آلوچه غذای سنتی کرمان
در این قسمت قصد داریم برای خوش طعم شدن بیشتر و پخت حرفه ای خورش آلوچه ، چند نکته و ترفند را با هم مرور کنیم.
- در زمان خیس کردن لوبیا برای نفخ زدایی و پخت راحت تر آن ، دقت کنید که اگر پوست لوبیا از آن جدا شد یعنی لوبیای شما تازه نیست.
- دومین نکته این که شما می توانید لوبیاها را با بقیه مواد نیز طبخ کنید. اما ترجیح ما بر این است که لوبیاها جداگانه پخته شوند. چون ممکن است دیرپز باشند و به مدت زمان زیادی برای پخت احتیاج داشته باشند.
- بعلاوه تا قبل از سرخ شدن و پخته شدن کامل گوشت و لوبیا، مجاز به اضافه کردن رب گوجه فرنگی نیستید.
- اضافه کردن گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی یا پودر گوجه فرنگی پیش از پخته شدن کامل گوشت و جبوبات، از پخته شدن کامل آن ها جلوگیری خواهد نمود.
- دقت کنید که بر روی خورشت آلوچه آب سرد نریزید. آب سرد مانع از پخته شدن و جا افتادن کامل غذای شما خواهد شد.
- آلوها را حتما در مرحله آخر اضافه کنید. آلو گوشت نرمی داشته و زود له می گردد.
- برای سم زدایی آلوها حتما 1 ساعت پیش از اضافه کردنشان به غذا، آن ها را در آب گرم خیس کنید.
- اگر سبزی خشک نداشتید می توانید از سبزی تازه نیز بهره ببرید.
- استفاده از ادویه دارچین کاملا به ذائقه شما بستگی دارد.
خورشت آلوچه کرمان ، زینت بخش سفره های ایرانی
در این مطلب گام به گام و با بیانی روان سعی کردیم تا طرز تهیه غذای محلی کرمان یعنی خورشت آلوچه را برای شما توضیح دهیم. این خورشت از ترکیب گوشت، آلوچه و لوبیا تشکیل شده که حاوی پروتئین، کلسیم و ویتامین D فراوانی است. بعلاوه آلوی خشک یک ملین کاملاً طبیعی محسوب می گردد که می توان از آن در تهیه غذاهای زیادی استفاده کرد و از طعم ترش و شیرین آن لذت برد. البته دقت کنید آلو در کنار فواید زیادی که دارد اگر به شکل افراطی مصرف گردد، بدون شک برای شما مسائل زیادی را ایجاد می نماید.
در خاتمه، اگر کرمانی هستید و تمایل دارید که غذاهای مخصوص شهرتان را انلاین سفارش دهید، می توانید از وبلاگ بینام یاری بگیرید. به این منظور، ضروری است، به صفحه سفارش انلاین غذا کرمان بروید، غذای خود را آنلاین سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.
منبع: اسنپ فود