طرز تهیه شیرینی آردی؛ ویژه عید نوروز

به گزارش وبلاگ بینام، خبرنگارانـ با نزدیک شدن به ایام نوروز پخت انواع شیرینی های رنگارنگ و خوشمزه خانگی رونق می گیرد. شیرینی های خانگی مخصوص نوروز معمولا خشک، ریز و بسیار متنوع و رنگارنگ هستند. شیرینی آردی یکی از انواع شیرینی های سنتی نوروز است که از ترکیب آرد با روغن جامد و پودر قند تهیه می گردد و دستور پخت بسیار ساده ای دارد. شما می توانید با همین مواد ساده این شیرینی خوشمزه را برای عید نوروز در منزل تهیه کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه شیرینی آردی همراه با ارائه نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این شیرینی تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

طرز تهیه شیرینی آردی؛ ویژه عید نوروز

مواد لازم برای تهیه شیرینی آردی

آرد سفید قنادی: 50 گرم

روغن جامد: 25 گرم

پودر قند: 25 گرم

وانیل: یک هشتم قاشق چای خوری

خرفه: به مقدار لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

1 ـ نکات مربوط به روغن

برای تهیه شیرینی های آردی بهتر است از روغن های مخصوص شیرینی آردی بهره ببرید که به صورت حلبی در فروشگاه های فروش روغن موجود است و چربی آن ها مخصوص شیرینی آردی است. در صورتی که به این روغن دسترسی ندارید، از روغن جامد نباتی بهره ببرید. توجه داشته باشید که هرگز از روغن های صاف قنادی که در لوازم قنادی ها موجود است، به تنهایی استفاده نکنید؛ زیرا باعث خشکی بیش از حد شیرینی می شوند. توصیه ما این است که اگر از روغن مخصوص شیرینی آردی استفاده نمی کنید، حتما از مخلوط روغن جامد نباتی و روغن صاف قنادی یا کره بهره ببرید.

2 ـ نکات مربوط به آرد

نکته مهمی که باید در خصوص آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین علت متناسب با کیفیت آرد ممکن است مقدار آن کم تر یا زیاد تر از مقداری گردد که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد به جای مانده است؛ یعنی آردی که اضافه نموده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید.

اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همواره مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد گردد.

3 ـ نکات مربوط به پودر قند

پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر نموده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت گردد؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشت کوب بکوبید و سپس الک کنید.

طرز تهیه شیرینی آردی

1 ـ روغن جامد را روی بخار آب جوش قرار بدهید تا کم کم باز گردد؛ سپس کاسه روغن را از روی بخار بردارید.

2 ـ پودر قند را به روغن اضافه کنید و با دست هم بزنید تا پودر قند داخل روغن مخلوط گردد؛ سپس وانیل را اضافه کنید.

3 ـ در این مرحله کم کم آرد را به مواد اضافه کنید و با دست هم بزنید و ورز بدهید تا خمیر گردد. خمیر به دست آمده را با یک پارچه بپوشانید و داخل محیط آشپزخانه بگذارید تا 24 ساعت بماند و استراحت کند.

4 ـ بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، چند دقیقه دیگر آن را ورز بدهید. حالا به مقدار گردو از خمیر بردارید و کف دستتان گرد کنید. شیرینی ها را با فاصله از هم داخل سینی فر که از قبل آن را کمی چرب نموده اید، بچینید و روی آن خرفه بپاشید. سینی فر را داخل فر 180 درجه سانتیگراد که از قبل گرم نموده اید، به مدت 10 تا 15 دقیقه بگذارید تا بپزد. بعد از اینکه شیرینی ها خنک شد، آن ها را از سینی جدا کنید و داخل ظرف بچینید، نوش جان.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه شیرینی آردی؛ ویژه عید نوروز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی آردی؛ ویژه عید نوروز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید