ترکیب معجزه آسای ارده و شیره؛ حتما امتحان کنید

به گزارش وبلاگ بینام، ارده و شیره هر کدام به تنهایی برای سلامتی مفید هستند و با ترکیب با هم خواص شان معجزه آسا می گردد، شیره با ارده سبب تقویت عمومی بدن می گردد. در این گزارش به بعضی از مهمترین خواص ارده شیره به ویژه برای فصل سرد اشاره شده است.

ترکیب معجزه آسای ارده و شیره؛ حتما امتحان کنید

به گزارش فارس، مرضیه علی عسگری؛ ارده و شیره یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین مواد غذایی است که به عنوان صبحانه یا میان وعده مصرف می گردد. دو ماده اصلی تشکیل دهنده اصلی این خوراکی، کنجد و شیره انگور است. ارده و شیره هر کدام به تنهایی برای سلامتی مفید هستند و با ترکیب با هم خواص شان معجزه آسا می گردد، شیره با ارده سبب تقویت عمومی بدن می گردد؛ این ماده غذایی حاوی انواع ویتامین های A، C، D، گروه ویتامین های B مانند B 2 و B 6، اسید چرب امگا3، پروتئین، کلسیم، فسفر، منیزیم، اسید فولیک، آهن، روی و اسید لینولئیک است.

طبع ارده و شیره

شیره و ارده هر دو طبیعت گرم دارند و مصرف آن برای سرد مزاجان بسیار مفید است، اما گرم مزاج ها باید این ماده خوراکی را با احتیاط مصرف نمایند، زیرا سبب غلیظ شدن صفرا و جوش زدن می گردد. مصلح ارده و شیره، سرکه و عسل است و گرم مزاجان برای تعدیل طبیعت ارده و شیره می توانند آن را همراه سرکه و عسل یا میوه های تازه با طبیعت سرد مصرف نمایند.

درد روماتیسم خود را به دست ارده شیره بسپارید

مریم کریمی، محقق طب سنتی در تبادل نظر با خبرنگار فارس با بیان اینکه یکی از خواص ارده و شیره حفظ سلامت قلب از طریق آمینواسید های ضروری و پروتئین های زیاد است، گفت: ارده شیره یک خوراکی چرب است، اما چربی آن سالم و طبیعی و به علت چربی موجود در کنجد است.

وی با اشاره به اینکه ارده شیره نیاز های بدن را تأمین می نماید، گفت: ارده شیره باعث جلوگیری از لخته شدن خون در بدن می گردد، بعلاوه ساختار ارده شیره به صورتی است که سطح کلسترول خون را کاهش می دهد و با جریان بخشیدن به خون و جلوگیری از لخته شدن آن، فشار خون و ضربان قلب را هم تنظیم می نماید.

کریمی با بیان اینکه این ماده غذایی کم خونی را درمان می نماید و سبب بهبود حافظه می گردد، اعلام کرد: شیره با ارده چاق نماینده و برای افراد لاغر مفید است، شیره با ارده گرمی بخش است و رطوبت را از بدن خارج می نماید؛ این ماده غذایی برای درمان اختلالات کبدی و کلیوی هم موثر است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه شیره با ارده نقش موثری در درمان آرتروز دارد و این ماده غذایی سبب تسکین درد های استخوانی و ناشی از روماتیسم هم می گردد، ادامه داد: شیره با ارده به علت داشتن ویتامین های A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد؛ این ماده غذایی به رشد بچه ها و نوجوانان هم یاری شایانی می نماید.

وی با اشاره به اینکه شیره با ارده پلاکت خون را افزایش می دهد، بنابراین این ماده غذایی برای افرادی که پلاکت خون پایینی دارند، مفید است، توضیح داد: شیره با ارده سبب جوان سازی پوست می گردد و نقش موثری در برطرف خواب رفتگی اندام ها به ویژه پا ها و بهبود سرگیجه های ناشی از کم خونی دارد؛ این ماده غذایی برای بیماران در دوران نقاهت هم مفید است.

درمان کم خونی با شیره انگور

کریمی با بیان اینکه برای جلوگیری از سرماخوردگی به میزان یک تا 2 قاشق غذاخوری قبل از خواب شیره انگور بخورید، اضافه نمود: افراد گرم مزاج (صفراوی ها) در مصرف شیره با ارده باید اعتدال را رعایت نمایند و اگر دچار غلبه گرمی شدند باید میزانی از ترکیب عرق شاه تره و کاسنی، خاکشیر و تخم شربتی یا خیار به همراه کاهو را میل نمایند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: اشخاص برای برطرف کم خونی می توانند روزانه 2 بار (صبح و عصر) هر بار یک قاشق غذاخوری از ترکیب شیره انگور، خرما و توت را همراه با یک لیوان شیر استفاده نمایند.

وی گفت: ارده و شیره کالری بالایی هم دارند و برای افراد کم تحرک و کسانی که ورزش روزانه و منظمی ندارند، چندان توصیه نمی گردد و چاقی را برای آن ها به همراه می آورد، میزان زیاد ارده و شیره به افراد دچار دیابت توصیه نمی گردد، زیرا سبب افزایش قند خون می گردد.

از شیره انگور و ارده در رژیم غذایی بچه ها و نوجوانان بهره ببرید

پریسا نصیری، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در تبادل نظر با خبرنگار فارس با اشاره به خواص ارده و شیره گفت: از آن جایی که بچه ها و نوجوانان برای رشد نیاز به مواد مغذی بیشتری دارند، مصرف شیره انگور برای آن ها می تواند علاوه بر تأمین کالری، بعضی مواد مورد نیاز بدن آن ها برای رشد را فراهم کند، به همین علت به والدین توصیه می گردد از شیره انگور در رژیم غذایی بچه ها و نوجوانان خود استفاده نمایند.

وی با بیان اینکه سطح کالری شیره انگور بسیار بالا است، از این رو مصرف این ماده غذایی برای افرادی که دچار ضعف عمومی هستند، بسیار مفید است، اضافه نمود: افرادی که در اثر بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شده اند یا افرادی که بسیار لاغرند، برای التیام ضعف خود می توانند از شیره انگور استفاده نمایند.

نصیری اعلام کرد: یکی از مؤثرترین خواص شیره انگور، خاصیت پاک نمایندگی آن است، به طوری که مصرف آن باعث دفع اوره و میزانی از اسید های غیر مفید بدن می گردد و در نتیجه پاک نماینده بقایای غذا ها در روده و معده است، به علاوه این ماده غذایی ضد نفخ است و به خون سازی یاری می نماید.

نصیری با اشاره به اینکه مصرف ارده شیره برای سلامتی بدن به طور معمول ضرری ندارد و به صورت عمومی قابل استفاده برای افراد است، ادامه داد: البته باید توجه داشت که مصرف بیش از میزان آن به علت وجود اسید های چرب ممکن است باعث ایجاد التهاب گردد، بعضی از افراد رژیم های غذایی خاصی را دنبال می نمایند و در برنامه خود از این خوراکی بهره نمی برند، مصرف ارده و شیره انگور را به این افراد توصیه نمی کنیم و قبل از مصرف باید با مشاور تغذیه مشورت نمایند.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه شیره و ارده، انرژی زا بوده و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود نیاز دارد، برترین غذا محسوب می گردد، اضافه نمود: ارده و شیره به علت وجود کنجد نیاز روزانه به کلسیم بدن را تأمین و برای استحکام استخوان بندی، درمان استخوان درد و درد مفاصل هم مفید است و سبب سلامت دندان می گردد.

ارده و شیره خواب رفتن دست و پا را درمان می نماید

وی با اشاره به اینکه ارده و شیره غنی از پروتئین است و نیاز روزانه به اسیدفولیک را بر طرف می نماید، گفت: ارده و شیره یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن است که برای افرادی که مبتلا به کم خونی فقر آهن هستند، می تواند بسیار مؤثر باشد.

نصیری با بیان اینکه ارده و شیره ضعف و بی حالی را از بین می برد و خواب رفتن دست و پا را درمان می نماید، اضافه نمود: ارده و شیره ملین و مسهل و ضدنفخ است و یبوست را برطرف می نماید.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه ارده و شیره به درمان افسردگی هم یاری می نماید، اضافه نمود: ارده و شیره انرژی لازم به بچه ها را می رساند و باعث فعال شدن سلول های عصبی و تقویت حافظه شان می گردد.

وی با بیان اینکه مصرف شیره انگور برای پیشگیری از سرطان مفید است، ادامه داد: ارده و شیره به فراوری کلاژن و جوان سازی پوست بسیار یاری می نماید و پیری را به تأخیر می اندازد و مانند یک ضدآفتاب طبیعی از پوست در برابر نور خورشید محافظت می نماید.

روش نگهداری از ارده و شیره

چه شیره و چه ارده مانند دیگر مواد خوراکی، شرایط خاصی برای نگهداری دارند. بهتر است هر دوی آن ها را به دور از نور مستقیم خورشید و به دور از رطوبت نگهداری کرد. نگهداری از ارده در نور مستقیم خورشید منجر به اکسیده شدن آن شده تمام خواص خود را از دست می دهد؛ اما فاسد نمی گردد. اگر شرایط نگهداری از ارده را رعایت کنید تا یک سال می توان از آن استفاده کرد. اگر مدت زمان طولانی ارده به هم نزنید حالتی دو فاز به خود گرفته و روی آن را روغن می گیرد. این موضوع ربطی به کیفیت ارده یا فاسد شدن آن ندارد. بهتر است ارده را به میزانی که در همان وعده لازم دارید با شیره مخلوط کنید تا طعم تازگی آن از بین نرود، از مخلوط کردن میزان زیاد ارده با شیره، نگهداری آن در یخچال و مصرف آن برای چند وعده بپرهیزید.

منبع: فرارو

به "ترکیب معجزه آسای ارده و شیره؛ حتما امتحان کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترکیب معجزه آسای ارده و شیره؛ حتما امتحان کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید