آشنایی با نمای اسپایدر و انواع آن

به گزارش وبلاگ بینام، امروزه استفاده از شیشه های مختلف برای نما و دکوراسیون ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی رواج زیادی پیدا نموده است. نماهای شیشه ای مانند نمای شیشه ای فریم لس، نمای کرتین وال و نمای اسپایدر توجه افراد بسیار زیادی را به خود جلب نموده اند. به علت استفاده از یراق آلاتی با فرم های متفاوت، به نمای شیشه ای اسپایدر نمای عنکبوتی نیز گفته می گردد . این نما از نماهای مدرن، زیبا و با شکوه به شمار می رود و در آن از هیچ نوع سازه عمودی یا افقی استفاده نشده است. اسپایدر بیشتر در ساختمان های تجاری و اداری کاربرد دارد. انعطاف پذیری بسیار بالا جزء مهم ترین ویژگی های نمای شیشه ای اسپایدر شناخته می گردد. استفاده از شیشه های رنگی در اجرای این نما به زیبایی و جذابیت آن افزوده است. در این مقاله قصد داریم بیشتر درباره مزایای نمای اسپایدر و انواع آن صحبت کنیم .

آشنایی با نمای اسپایدر و انواع آن

نمای اسپایدر چیست؟

یراق آلاتی که برای متصل کردن شیشه به سازه ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد، شبیه به عنکبوت است. به همین دلیل نمای شیشه ای اسپایدر با عنوان نمای عنکبوتی نیز مشهور شده است. در این نمای باشکوه در پیوستگی دید به داخل و بیرون قطعات و اجزای آن هیچ نوع خلل زیادی مشاهده نمی گردد و نحوه اتصال شیشه به سازه ساختمان با استفاده از اتصالات نقطه ای انجام می گردد. البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که نمای اسپایدر نیز مانند نمای شیشه ای فریم لس برای اجرا در پروژه هایی با ساختمان های بلند مناسب نمی باشند. این نوع نما بیشتر در ساختمان های تجاری و اداری که دارای ارتفاع میانه هستند، کاربرد دارد. در حالی که نمای کرتین وال به عنوان یک نمای شیشه ای در ساختمان های بلند اجرا می گردد.

در این نوع نما شیشه های به کار رفته در یک راستا و به صورت شبکه موزائیکی نصب می گردند. به طور کلی چگونگی اتصال شیشه به نما از اهمیت بالایی برخوردار است. مهندس های نقشه بردار محاسبات لازم را درباره اجرای نمای اسپایدر را با توجه به عوامل مختلفی مانند مقدار بازشوها، بار مرده، زلزله و غیره انجام می دهند و در نهایت برترین نوع نما را برای ساختمان مورد نظر انتخاب می نمایند. عناصر تشکیل دهنده نماهای اسپایدر شامل شیشه لمینت یا شیشه سکوریت، اتصالات ضد زنگ از جنس فولاد، چسب سیلیکونی و بست هایی به شکل x و y می باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی انواع مختلف نمای شیشه ای اسپایدر بپردازیم.

معرفی انواع مختلف نمای اسپایدر

نمای شیشه ای اسپایدر با استفاده در پنج روش متفاوت شامل اسپایدر لوله ای، اسپایدر فین گلس، اسپایدر کابلی، اسپایدر سازه خرپا و اسپایدر اسپیس فریم اجرا می گردد.

  • نمای اسپایدر لوله ای

این نوع نما جزء رایج ترین نماهای شیشه ای اسپایدر است و در هنگام اجرای آن از لوله یا قوطی هایی برای سیستم نگهدارنده استفاده می گردد که جنس آن ها از استیل است. در اجرای اسپایدر لوله ای لوله ها به عنوان نگهدارنده شیشه عمل می نمایند و موظفند که بار زلزله، باد و عوامل دیگر را به سازه ساختمان یا زمین انتقال دهند. مواردی مانند وزن شیشه، محل قرار گرفتن پروژه، چیدمان شیشه ها رابطه مستقیمی با ابعاد لوله های به کار رفته در نمای شیشه ای اسپایدر لوله ای دارند. به علت اینکه جنس یراق های استفاده شده در این نما از استیل است، معمولا جنس لوله ها را نیز از جنس استیل انتخاب می نمایند. سرعت بالای اجرا و هزینه های کم ساخت آن مهمترین ویژگی های اسپایدر لوله ای محسوب می گردد. در ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی با ارتفاع حداکثر شش متر از این نما استفاده می گردد .

  • نمای اسپایدر فین گلس

در این نوع نما از تیغه هایی شفاف به جای لوله های استیل استفاده می گردد. نبود سیستم نگهدارنده و چهار چوب را می توان به عنوان مهم ترین ویژگی اسپایدر فین گلس معرفی کرد. در حقیقت هدف از اجرای این نما استفاده بهینه از نور خورشید می باشد. در نحوه اجرای نمای اسپایدر با روش فین گلس از نبشی یا باله استفاده شده است و شیشه های به کار رفته هم نقش نمای ساختمان و هم نقش سازه را ایفا می نمایند. باله های عمودی باعث می شوند که پنل های شیشه ای به یکدیگر متصل شوند. اتصال آن ها نیز به صورت نقطه ای انجام می گردد . تعبیه شیشه ها به شکل دو لایه و سه لایه است. این شیشه ها می تواند به صورت کشویی یا ثابت نصب شوند.

  • نمای اسپایدر کابلی

در این نوع نمای اسپایدر به جای استفاده از لوله و تیغه های شیشه ای از کابل های مستحکم و مقاوم استفاده می گردد. در قسمتی که کابل ها با یکدیگر تقاطع می رسند، از گیره های با جنس استیل استفاده می گردد. این گیره ها باعث می شوند که کابل ها به طور ثابت در جای خود باقی بمانند. برای تحت کشش قرار دادن کابل ها از جک های هیدرولیکی استفاده می گردد. اسپایدر کابلی از زیبایی و جذابیت بالایی برخوردار است. این نما به زیرسازی بسیار قوی احتیاج دارد و قطعات مورد احتیاج آن به وسیله کشور ترکیه و چین فراوری می شوند

  • نمای اسپایدر اسپیس فریم

این نما با نام نمای قاب فضایی نیز شناخته می گردد. به فریم های منظمی که با قرار گرفتن در کنار هم یک سازه ایجاد می نمایند، اسپایدر اسپیس فریم می گویند. این سازه چهار ضلعی متشکل از چهار عضو و شش اتصال است. اتصال اسپیس فریم را با استفاده از جوشکاری یا گوی و بست انجام می دهند. به خاطر ساختار هندسی خرپایی که نیروها را در جهات افقی و عمودی تحمل می نماید، این نما استحکام و زیبایی زیادی دارد. با ترکیب کردن اسپیس فریم ها و بست های اسپایدر یک پوسته یکپارچه به وجود می آید و شبیه به نمای گنبد مینا می گردد. در نمای اسپایدر انرژی هدر نمی گردد و ساختمان ها از نور طبیعی بیشتری بهره می برند.

آشنایی با مزایای نمای اسپایدر

مصالح و اتصالات به کار رفته در نمای شیشه ای اسپایدار دارای وزن بسیار کمی هستند و باعث می شوند که کل سازه وزن کمی داشته باشد. با اجرای این نما دیگر احتیاج نیست برای ایجاد قسمت های پیچیده ساختمان فرم اصلی سازه را تغییر دهید. نمای اسپایدر زیاد پیچیده نیست و به راحتی می توان آن را اجرا کرد. شیشه های به کار رفته در این نما باعث می شوند که محیط داخلی ساختمان از بیشترین نور طبیعی خورشید بهره مند گردد. برای کنترل نور طبیعی نیز می توان از شیشه های رنگی یا رفلکس استفاده کرد. زیبایی چشمگیر و مقاومت بسیار بالا از مزایای مهم نمای شیشه ای اسپایدر به شمار می فرایند. استفاده نامحدود از شیشه هایی با ابعاد بسیار بزرگ منظره بسیار زیبایی در نمای بیرونی ساختمان ها ایجاد می نماید یراق آلات به کار رفته در این نما طراحی و ظرافت خاصی به آن می بخشند. شیشه ها به عنوان عایق صوتی و حرارتی از ورود و خروج صدا و گرما جلوگیری می نمایند. قدرت مانور زیاد، مقاومت بسیار بالا در مقابل ارتعاشات زلزله، تنوع زیاد برای هر کاربردی و شفافیت زیاد از مزایای دیگر این نما محسوب می گردد.

قیمت نمای اسپایدر به چه عواملی بستگی دارد؟

قیمت نمای شیشه ای اسپایدر به عنوان یکی از زیر شاخه های نمای کرتین وال با توجه به نوع هر پروژه ساختمانی فرق دارد. زیرا عواملی مساحت نمای ساختمان، پیچیدگی ها، نوع کاربری، پیچیدگی محاسباتی و مدت زمان صرف شده برای انجام محاسبات به وسیله مهندسین، نوع اجرا از نظر کابلی، لوله ای، اسپیس فریم یا فین گلس همگی در قیمت این نوع نما نقش دارند. شرکت های مختلف با توجه به این عوامل قیمت های متفاوتی را به مشتریان ارائه می دهند.

اجرای نمای شیشه ای فریم لس ساختمان را به شرکت مهرسان نوین بسپارید

اگر قصد دارید ساختمان های اداری و تجاری را با استفاده از نمای شیشه ای فریم لس زیباتر ومستحکم تر کنید، به سایت شرکت مهرسان نوین با آدرس اینترنتی http://www.mehrsunnovin.com/ مراجعه کنید. این شرکت فعالیت ابتدایی خود را از سال 1375 شروع کرد. طراحان، کارشناسان و مهندسین باتجربه این شرکت در زمینه های مختلف به صورت کاملا تخصصی و حرفه ای در حال ارائه خدمات به مشتریا هستند.

منبع: فرارو

به "آشنایی با نمای اسپایدر و انواع آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با نمای اسپایدر و انواع آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید