5 حقیقت جالب درباره قهوه عربی

به گزارش وبلاگ بینام، هر آنچه که باید از قهوه عربی بدانید

قهوه عربی به ترکیب بهبود یافته ای از قهوه عربیکا (Arabica) گفته می گردد. عربیکا یکی از دو گونه برجسته از دانه های قهوه در سراسر دنیا است و گونه دیگر نیز روبوستا (Robusta) نام دارد. این نوع از قهوه در ارتفاع خاصی کشت می گردد و تمامی مزارع آن در ارتفاع 1200 تا 1500 متری قرار دارند. قهوه عربیکا بیش از 80 درصد از فراوری دانه های قهوه در دنیا را به خود اختصاص داده است و به خاطر داشتن طعم و کیفیت برتر، استثنایی به حساب می آید. در بیشتر کشورهای در خاورمیانه، پذیرایی با قهوه به عنوان بخش مهمی از مهمان نوازی و رسوم گرم و صمیمانه بومیان به شمار میرود. در حقیقت این افراد توانسته اند تا روش ویژه خود برای دم کردن و مهیا نمودن قهوه را ابداع نمایند. با خبرنگاران همراه باشید تا از قهوه عربی بیشتر بدانید.

5 حقیقت جالب درباره قهوه عربی

تاریخچه

قهوه از قرن نهم میلادی وجود داشته و تاریخچه ای طولانی دارد. گفته می گردد که ریشه اصلی قهوه در اتیوپی است. در حقیقت کشف قهوه به طور ویژه ای مدیون فردی به نام کلدی (Kaldi) که چوپان یک گله بز بود، است. او برای نخستین بار کشف کرد که خوردن میوه های حبه ای خاصی موجب می گردد تا سطح انرژی بزها به شدت افزایش پیدا کند. بر اساس اطلاعاتی که از او به جای مانده است، راهب اعظم صومعه محلی آغاز به انجام آزمایش هایی با استفاده از این حبه ها کرد که نتیجه آن ها فراوری یک نوشیدنی انرژی زا بود. در طول قرن 15 میلادی بود که قهوه راه خود را به خاورمیانه و آفریقای شمالی پیدا کرد و سپس به ایتالیا و سایر منطقه ها اروپایی و آمریکا نیز راه یافت. امروزه قهوه در سراسر دنیا مصرف می گردد و به خاطر طعم جالب و اغواکننده خود مورد تحسین قرار می گیرد.

نحوه آماده سازی

علیرغم اینکه به صورت کلی به این قهوه، قهوه عربی گفته می گردد، در حقیقت دو رده از آن وجود دارند: نخست القهوه یا قهوه سعودی و دوم قهوه ترک. درحالی که قهوه با استفاده از دانه هایی که به اندازه زیادی بوداده شده تهیه می گردد، قهوه ترک از دانه هایی تهیه می گردد که هم بو داده شده و هم پودر شده اند. در امارات متحده عربی نیز این قهوه با نام قهوه خلیجی شناخته می گردد. دانه های قهوه در فروشگاه های عربی، دکان ها و حتی مرکز خریدهای بزرگ نیز به صورت آماده فروخته می شوند. وقتی بحث آماده سازی به میان می آید نیز این قهوه معمولا در قوری های سنتی مخصوص که دله (dallah) نام دارند، دم می گردد. گزینه های مختلفی مانند هل، میخک و زعفران نیز به دانه های قهوه عربی که به صورت درشت آسیاب شده اند، افزوده می گردد و می توان از آن ها در فرایند آماده سازی قهوه استفاده کرد. می توان قهوه پودر شده را در ظرف ریخته و سپس به آن هل و میخک اضافه نمود و درنهایت نیز روی آن آب جوش ریخت. پس از 10 دقیقه باید قهوه را از روی حرارت برداشت و صبر کرد تا دانه های موجود در قوری، ته نشین شوند. پس ازآن می توان قهوه داغ را به فلاسک انتقال داد.

ارزش غذایی

فنجان کوچکی از قهوه عربی دم کشیده شده، تقریبا بدون کالری یا چربی خواهد بود، بااین وجود پروتئین موجود در آن موجب شده است تا اندکی کالری به آن اضافه گردد. از سوی دیگر نیز قهوه عربیکا کربوهیدرات ندارد ولی مصرف آن با شکر یا خامه موجب می گردد تا اندازه کربوهیدرات موجود در آن تغییر کند.

فواید آن برای سلامتی

تحقیقات بزرگ نشان داده اند که مصرف قهوه عربیکا می تواند خطر بیماری های مرگباری مانند دیابت نوعت 2، جنون، بیماری های قلبی و حتی بعضی از سرطان ها را به حداقل برساند. البته باید اندازه معقولی از قهوه را مصرف کرد زیرا کافئین داخل آن می تواند موجب تنگ شدن رگ های خونی گردد. بعلاوه افرادی که مشکلاتی مانند فشارخون بالا و بی خوابی دارند نیز باید از قهوه پرهیزکرده یا اندازه مصرف خود را کاهش بدهند.

آداب و رسوم مصرف

قهوه عربی که در رسوم و میهمان نوازی ریشه دوانده است، در جشن ها و مهمانی های عربی جایگاه برجسته ای دارد. از قهوه عربی در رخدادهای مذهبی مانند ماه رمضان و عید فطر، گردهمایی های اجتماعی عصرگاهی و نشست های تجاری نیز برای پذیرایی استفاده می گردد. این قهوه تنها ازنظر آماده سازی منحصربه فرد نیست بلکه نحوه سرو شدن آن و روش نوشیدن آن نیز منحصربه فرد است. فنجان که یک نوع بسیار ظریف و کوچک از لیوان است برای نوشیدن قهوه عربی به کار گرفته می گردد. فنجان قهوه باید حداکثر تا نیمه پر گردد و میهمان باید حداقل یک فنجان قهوه بنوشد، هرچند که رسم نوشیدن سه فنجان قهوه نیز وجود دارد.

منبع: الی گشت

به "5 حقیقت جالب درباره قهوه عربی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 حقیقت جالب درباره قهوه عربی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید