طرز تهیه مربا سیب خانگی با سیب زرد و سیب گلاب

به گزارش وبلاگ بینام، چه کسی می تواند عاشق مربای سیب تازه نباشد؟ مربای سیب با داشتن حالت ژله ای و طعم دل چسبش دل همه را می برد. لذتی که از خوردن آن می برید، قابل وصف نیست. ما هم در این مطلب طرز تهیه مربا سیب خانگی را به روشی متفاوت با شما در میان گذاشته ایم.

طرز تهیه مربا سیب خانگی با سیب زرد و سیب گلاب

سیب سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها، فیبر، ویتامین و مواد معدنی است که سبب حفظ سلامتی می گردد. سیب برای تنظیم قند خون مفید است، سبب کاهش وزن شده و با بهبود هضم به برطرف یبوست و اسهال یاری می نماید. کلسترول را کاهش می دهد، سبب استحکام استخوان ها شده و مغز را توانمندتر می نماید. مربای سیب هم سرشار از تمام این ویژگی ها به علاوه انرژی و فیبر است. به همین علت انرژی خوبی برای تمام طول روز فراهم کند. تهیه این مربا آسان و نگهداری آن راحت است و البته خوردن آن واقعا دل انگیز است.

مواد لازم برای تهیه مربا سیب زرد

  • سیب زرد کوچک پنج عدد (حدود 600 گرم)
  • آب دو پیمانه
  • شکر یک پیمانه
  • آب لیمو یک قاشق سوپ خوری
  • وانیل یک قاشق غذاخوری (دل خواه)
  • دارچین یا هل (دل خواه) به میزان لازم
  • گلاب و زعفران دم نموده (دل خواه) به میزان لازم

مواد لازم برای تهیه مربا سیب گلاب

  • سیب گلاب 25 عدد
  • شکر یک کیلو
  • آب یک پیمانه
  • آب لیمو تازه یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربا سیب زرد

مرحله اول

سیب ها را خوب بشوید و پوست آنها را بگیرید. سپس خرد کنید. اینکه به چه میزان و شکلی خرد کنید به سلیقه شما بستگی دارد. می توانید آنها را به شکل مربع کوچک خرد کنید یا فقط سیب ها را دو نیم کنید. هسته سیب را بیرون بیاورید و برای این که سیب ها قهوه ای نگردد، روی آنها کمی آبلیمو بریزید.

مرحله دوم

آب، شکر و آبلیمو را داخل یک قابلمه با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. حدود پنج دقیقه صبر کنید تا چند جوش بخورد. سپس وانیل، هل یا دارچین را بریزید. این شربت ابتدا رقیق است ولی بعد از چند جوش کمی غلیظ خواهد شد.

مرحله سوم

سیب ها را به شربت اضافه کنید و روی حرارت کم برای حدود 45 دقیقه بگذارید تا بپزند. البته برای اطمینان از پخت سیب ها می توانید با چنگال آن را تست کنید. اگر پخته بود شعله را خاموش کنید و فرصت دهید تا مربا سیب در دمای محیط خنک گردد. سپس در شیشه بریزید و در یخچال نگه دارید.

طرز تهیه مربا سیب گلاب

مرحله اول

سیب ها را خوب بشویید و پوست آن را بگیرید. هسته داخل آنها را خارج کنید. سپس در یک قابلمه بزرگ آب، شکر، آبلیمو را مخلوط کنید و بگذارید آب بجوشد و شکر داخل آن کاملا حل گردد.

مرحله دوم

حالا سیب ها را داخل شربت قرار دهید و حرارت گاز را کم کنید. سیب ها بعد از حدود یک ساعت کاملا می پزند و شهد مربا هم به غلظت مناسب می رسد. برای این که تمام سیب ها در طول پخت به رنگ کهربایی در آیند کمی از شربت را روی سیب ها بریزید.

مرحله سوم

فرصت دهید مربا در دمای محیط خنک گردد و سپس در شیشه استریل و تمیز بریزید. در آن را محکم ببندید و در جای خنک نگه دارید.

چند نکته

  • برای این که سیب ها ظاهر خودشان را حفظ نمایند می توانید آنها را یک شب در آب سرد بخوابانید و در یخچال بگذارید.
  • اگر دوست دارید گلاب یا زعفران به مربا اضافه کنید، حتما بعد از این که مربا را از روی حرارت برداشتید آنها را داخل مربا بریزید.
  • مربایی که با سیب گلاب درست می گردد به مربای سیب یونانی هم مشهور است که به عنوان نوعی دسر در یونان استفاده می گردد. در این نوع دسر وقتی هسته های سیب گلاب را خالی می نمایند، خلال بادام به جای آن می گذارند. شما هم این روش را امتحان کنید.
  • از این مربا می توانید برای تزیین کیک سیب و دارچین خانگی بهره ببرید
  • برای پخت مربا عجله نکنید. بگذارید شکر داخل شهد به آرامی و روی حرارت کم حل گردد تا قبل از حل شدن تمام دانه های شکر، به هیچوجه آن را هم نزنید. اگر حرارت گاز را زیاد کنید یا شهد را هم بزنید، مربا بعدا شکرک می زند.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه مربا سیب خانگی با سیب زرد و سیب گلاب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربا سیب خانگی با سیب زرد و سیب گلاب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید