توصیه هایی برای زنان درباره مدیریت تغذیه خانواده
به گزارش وبلاگ بینام، خبرنگاران/خوزستان مدیرگروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به نقش زنان در مدیریت زندگی سالم، گفت: افرادی که یک رژیم غذایی متعادل مصرف می نمایند، سیستم ایمنی قوی تری دارند و خطر کمتری برای ابتلا به بیماری های مزمن و عفونی در کمین آن ها است.
دکتر مژگان قاسمی در گفت وگو با وبلاگ بینام، با اشاره به برگزاری هفته ملی سلامت بانوان ایران اظهار کرد: همه ساله آخرین هفته مهرماه به عنوان هفته ملی سلامت بانوان ایران (سبا) در نظر گرفته شده و سال جاری شعار این هفته زنان، مدیریت سلامت، مهار کرونا معین شده است.
وی با اشاره به نقش زنان در مدیریت زندگی سالم در بحران کرونا، گفت: تغذیه مناسب نقش مهمی در حفظ سلامتی دارد. افرادی که یک رژیم غذایی متعادل مصرف می نمایند، سیستم ایمنی قوی تری دارند و خطر کمتری برای ابتلا به بیماری های مزمن و عفونی در کمین آن ها است.
قاسمی اضافه کرد: حفظ و ارتقای شرایط تغذیه مطلوب، باید بخشی از استراتژی های پیشگیری از کووید - 19 باشد تا افراد و جامعه در برابر این بیماری مقاومت نمایند. یک رژیم غذایی سالم و متعادل، نقشی کلیدی در افزایش ایمنی و پیشگیری از بیماری های مزمن غیرواگیر دارد که عامل خطر مرگ و میر بیشتر ناشی از کووید - 19 هستند.
نکاتی که زنان باید در تغذیه خانواده رعایت نمایند
مدیرگروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان اعلام کرد: با توجه به نقش تغذیه در حفظ سلامتی و ارتقای ایمنی و مقاومت در برابر بیماری ها، انتخاب صحیح مواد غذایی و مدیریت تغذیه افراد خانواده اهمیت پیدا می نماید. افراد میانسال به ویژه زنان میانسال در بیشتر خانواده ها مسئولیت مدیریت تغذیه را بر عهده دارند و باید در تهیه و پخت مواد غذایی به مواردی توجه نمایند.
وی ادامه داد: باید از گروه های مختلف غذایی به مقدار توصیه شده و از هر کدام بر اساس هرم غذایی روزانه استفاده گردد بنابراین باید روزانه شش تا 11 واحد نان و غلات، سه تا پنج واحد سبزی، دو تا چهار واحد میوه، یک تا دو واحد انواع گوشت و تخم مرغ، یک واحد مغزها و حبوبات و دو تا سه واحد شیر و لبنیات مصرف گردد.
غذاهای تازه مصرف کنید
قاسمی با بیان اینکه باید روزانه غذاهای تازه و فرآوری نشده مصرف گردد، گفت: برای مصرف میان وعده باید سبزی های خام و میوه تازه انتخاب گردد. در صورت استفاده از سبزی ها و میوه های کنسرو شده یا خشک نیز باید انواع بدون نمک یا شکر مصرف گردد.
وی اضافه کرد: سبزی ها و میوه ها بیش از حد پخته نشوند زیرا پختن بیش از حد این مواد غذایی، منجر به اتلاف ویتامین های مهم می گردد.
مدیرگروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه باید مقادیر متعادلی از روغن و چربی استفاده گردد، گفت: باید چربی های اشباع نشده مانند ماهی، مغزها، روغن های زیتون، سویا، کانولا، آفتابگردان و ذرت مصرف گردد و استفاده از چربی های اشباع شده مانند گوشت های چرب، کره، روغن نارگیل، خامه، پنیر و روغن های جامد محدود گردد.
وی توصیه کرد: از مصرف گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس و همبرگر به دلیل محتوای زیاد چربی و نمک پرهیز گردد.
قاسمی با تاکید بر مصرف کمتر نمک و شکر، بیان کرد: روزانه کمتر از 5 گرم (یک قاشق مرباخوری) نمک آن هم از انواع یددار استفاده گردد. در زمان پخت و آماده سازی غذا، میزان نمک و طعم دهنده های دارای نمک فراوان مانند سس سویا محدود گردد.
وی اعلام کرد: از مصرف غذاهای حاوی نمک و شکر فراوان مانند اسنک ها پرهیز گردد و به جای اسنک های شیرین مانند انواع شیرینی، کیک، شکلات و کوکی، مصرف میوه ها در دستور کار قرار بگیرد.
هر روز به میزان کافی آب بنوشید
مدیرگروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان گفت: مصرف نوشیدنی های گازدار و سایر نوشیدنی های حاوی شکر مانند آب میوه ها، کنسانتره آب میوه ها و شیره ها و شیرهای طعم دار شده، محدود گردد.
وی با بیان اینکه مصرف روزانه هشت تا 10 لیوان آب توصیه می گردد، اضافه کرد: آب برای حیات لازم است؛ مواد مغذی را در خون منتقل، دمای بدن را تنظیم، مواد زائد را دفع و مفاصل را روان می نماید.
قاسمی اعلام کرد: آب برترین انتخاب است اما می توان از سایر نوشیدنی ها و میوه ها و سبزی های آبدار مانند آب لیموترش رقیق شده در آب و شیرین نشده، چای و قهوه نیز استفاده گردد.
وی گفت: باید از مصرف بیش از حد قهوه، آبمیوه های شیرین، شیره ها، کنسانتره آب میوه ها، نوشیدنی های گازدار و تمام نوشیدنی های دارای شکر نیز پرهیز گردد.
چرا نباید بیرون غذا بخوریم؟
مدیرگروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان با بیان باید تا حد امکان در بیرون از منزل غذا مصرف نگردد، ادامه داد: در مکان های شلوغ مانند رستوران ها و کافه ها امکان حفظ فاصله حداقل یک متری میسر نیست. از طرفی نیز قطرات تنفسی افراد آلوده روی سطوح و دست های مردم می نشیند و به دلیل مراجعه تعداد زیاد افراد، نمی توان انتظار داشت که دست ها به طور مرتب و به مقدار کافی شسته شوند و سطوح نیز سریع و به مقدار لازم تمیز و ضد عفونی شوند.
وی توضیح داد: در این شرایط باید در منزل غذا مصرف گردد تا مقدار تماس با سایر مردم و احتمال قرار گرفتن در معرض کووید - 19 کاهش یابد.
منبع: خبرگزاری ایسنا